Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

LE GUESS WHO? 2019

Le Guess Who? is een festival voor grensverleggende muziek van over de hele wereld. Het bevraagt het bestaande en omarmt het onbekende. De dertiende editie vindt plaats van 7 t/m 10 november in Utrecht. Vier dagen lang neemt Le Guess Who? de stad Utrecht over: artiesten treden op in popzalen, theaters, kerken, clubs en oude fabriekspanden.

In 2019 presenteert het festival o.a. programma’s van zes curatoren, die een geheel eigen programma met optredens van hun inspiratiebronnen en gelijkgestemde artiesten samenstellen. Dat zijn deze editie de baanbrekende Malinese muzikant Fatoumata Diawara; de Nederlandse fashionfuturist Iris van Herpen & geluidskunstenaar Salvador Breed; de Noorse multidisciplinaire artiest Jenny Hval; de elektronische producer The Bug; de New Yorkse avant-gardecomponist Patrick Higgins; en de psychedelische krautrockband Moon Duo.

Speciale optredens zijn er van de Pakistaanse Ustad Saami, de laatste levende uitvoerder van khayál, de voorloper van de oude, islamitische qawwali-muziek; jazz/funk/disco-icoon Asha Puthli, dat als een van de eersten met succes traditionele Indiase muziek met westerse pop samenbracht en wiens muziek gesampled werd door o.a. Notorious B.I.G. en Jay-Z; en de Ethio-groove legende Ayalew Mesfin, die samen met de Debo Band een exclusieve Europese show geeft.

Andere tot nu toe bevestigde artiesten voor Le Guess Who? 2019 zijn o.a. Holly Herndon, Deerhunter, Efterklang, Godflesh, Föllakzoid, ZONAL feat. Moor Mother & Nazamba, Vladimir Ivkovic, Girl Band, Mykki Blanco, Lightning Bolt, Sudan Archives, Amesia Scanner, Makaya McCraven, Cate le Bon, Gruff Rhys, Gyedu-Blay Ambolley & His Sekondi Band, Tropical Fuck Storm, The Raincoats, Acid Mothers Temple, Dur-Dur Band en Los Pirañas.

Date

Nov 07 2019 - Nov 10 2019

Time

19:00

More Info

Read More

Location

TivoliVredenburg (Grote Zaal)
Utrecht

Location 2

dB's
Utrecht

Location 3

Ekko
Utrecht

Location 4

Tivoli De Helling
Utrecht
REGISTER
QR Code