Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Laura Cox

Laura Cox is de nieuwe gitaarsensatie, haar naam wordt in één adem genoemd met die andere, grote, vrouwelijke gitaristen zoals Nancy Wilson, Nita Strauss (Alice Cooper) en Joan Jett. Om er maar een paar te noemen. Ze is, zoals dat zo mooi heet, een badass rock’n roll vrouw die de wereld wel even op haar grondvesten zal laten schudden met haar gitaarwerk. Ze is half Frans, half Engels en van huis uit krijgt ze muziek mee van onder andere Dire Straits en Johnny Cash. Al heel jong kreeg ze een echte gitaar, haar muzikale talent werd vroeg gezien door haar familie. Toen ze veertien was, begon ze op school haar eigen band. En daar is het allemaal mee begonnen ….

In 2017 verscheen haar eerste album Hard Blues Shot, waarvan er in Frankrijk in de eerste maanden na de release ruim 10.000 zijn verkocht. Ze is er in geslaagd zichzelf neer te zetten als de meest prominent zangeres-gitarist van de Franse rock, mede dankzij haar enorm succesvolle YouTube kanaal waar ze 380.000 abonnees heeft en de filmpjes regelmatig de één miljoen views overstijgen.
Twee jaar na het verschijnen van het debuut, en na honderden concerten in Europa, heeft Cox afgelopen november haar tweede album Burning Bright uitgebracht. Denk aan AC/DC, Danko Jones en Joan Jett, gemixt met southernblues invloeden. We kijken ernaar uit om haar in Drachten te mogen begroeten!

Date

Sep 19 2020

Time

20:30

More Info

Read More
Iduna

Location

Iduna
Drachten, Friesland
REGISTER
QR Code