Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – Krisiun – Gruesome – Vitriol

2020 STAAT VOOR DE BRAZILIAANSE DEATH METAL VETERANEN KRISIUN IN HET TEKEN VAN HUN DERTIGJARIGE JUBILEUM. TER ERE VAN DIT JUBILEUM ZAL KRISIUN IN DE MAANDEN MAART EN APRIL SAMEN MET HUN AMERIKAANSE COLLEGA’S GRUESOME EN VITRIOL DOOR EUROPA REIZEN EN HIERBIJ OP 8 APRIL BIEBOB AANDOEN! BEREIDT JE MAAR VAST VOOR OP EEN ZONDAGMIDDAG EXTREME DEATH METAL DIE ZIJN GELIJKE NIET KENT!

Het Braziliaanse  death metal trio Krisiun maakt al sinds 1990 de podia in binnen- & buitenland onveilig en heeft in deze tussentijd maar liefst elf albums uitgebracht die ze regelrecht tot de top van de (extreme) death scene heeft gebracht. De afgelopen jaren heeft de band getourd met alle groten der aarden en zijn ze een graag geziene gast op festivals als Wacken, Graspop en Hellfest. Ter ere van hun dertig jarige bestaan is het nu echter tijd voor een eigen headline tour en hebben ze hier een te gekke mix van bands bereidt voor gevonden.

Waar Death ophield na de dood van oprichter Chuck Schuldiner gaat Gruesome verder. Dit Amerikaanse kwartet is ontstaan door de betrokkenheid van gitarist/vocalist Matt Harvey (Exhumed) en drummer Gus Rios (Malevolent Creation) bij het DTA (Death to All) project en is een hommage aan Schuldiner’s Death. Elk uitgebracht Gruesome album gebruikt een andere plaat van Death als uitgaanspunt. Het laatste wapenfeit is het in 2018 uitgebrachte album ‘Twisted Prayers’ waarmee een hommage aan ‘Spiritual Healing’ wordt gebracht. Een heerlijke mix van oldschool en progressieve death metal uit de Florida school dus!

Het uit Portland afkomstige Vitriol heeft de eer te openen. Dit Amerikaanse trio is een van de “most talked about” nieuwkomers in het genre en maakt death metal die fans van bands als Morbid Angel, Nile en Hate Eternal hart sneller zal doen kloppen.  Begin september zal het debuutalbum ‘To Bathe from the Throat of Cowardice’ uitgebracht worden; het zal je daarom niet verbazen dat de verwachtingen hooggespannen zijn!

Date

Apr 08 2020

Time

19:30

More Info

Read More

Location

Biebob
Vosselaar, Antwerpen, België
REGISTER
QR Code