Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Highway Chile

Een van Nederlands meest roemruchte hardrock bands is zonder enige twijfel Highway Chile. Samen met bands als Vandenberg, Vengeance, Helloïse en Bodine behoort Highway Chile in de jaren ’80 tot de vaandeldragers van de Nederlandse (hard)rock, waarvan de populariteit tot ver over de grens reikte.

De band, begin jaren ’80 opgericht door gitarist Martin Mens en meesterdrummer Ernst van Ee, is anno 2017 nog steeds een act waar terdege rekening mee moet worden gehouden. En niet alleen door het sterke songmateriaal van classic albums als Storybook Heroes (1983) en Fever (1984)! Ook het materiaal van recente releases als Keeper of the Earth (2008) staat garant voor een kolkende set op de planken.

Highway Chile verstaat ook in 2018 nog de kunst van het performen, en heeft naast het muzikale vakmanschap van Ernst van Ee, Martin Mens, Gert Nijboer en Marchell Remeeus de fenomenale stem van Stan Verbraak als extra troef. Dat de band nog steeds leeft bij de fans is duidelijk wanneer de band optreedt: niet alleen een vaste schare fans bezoekt de optredens van Highway Chile, maar ook fans van rockmuziek in het algemeen komen naar deze shows en gaan
daarbij uit hun dak. Daarbij valt vooral op dat verschillende leeftijdsgroepen de band kunnen waarderen. Ouwe rockers staan naast de jonkies voor het podium de teksten mee te zingen!

Naast een groot aantal shows als headliner speelde Highway Chile ook als support voor grote namen als Uriah Heep, After Forever, Tygers of Pan Tang en deed de band met tijdgenoten van Vengeance een gezamenlijke tour.

Zoals wijlen Alfred Lagarde eigenlijk alles al zei met zijn legendarische uitspraak:
“Rock ’n Roll is better than Music….and Highway Chile rocks!”

Een band die je niet mag missen!
De bandleden
Stan Verbraak – Vocals
Martin Mens – Guitars
Gert Nijboer – Guitars
Marchell Remeeus – Bass
Ernst van Ee – Drums

Date

Oct 25 2019

Time

22:00

More Info

Read More

Location

Bel Air
Breda
REGISTER
QR Code