Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

HEDON ZWAAR PRESENTS: BATUSHKA-VLTIMAS & GOD DETHRONED-23 oktober 2024, Hedon, Zwolle

Na een zeer druk concertjaar in 2023, heeft Batushka de eerste maanden van 2024 besteed aan het produceren en opnemen van een nieuw album. Ze zijn van plan om in september te beginnen met de promotie van het nieuwe album. Hoewel de details van het album nog niet zijn onthuld, is bekend dat de band het in september zal uitbrengen via Napalm Records.

De band heeft aangekondigd dat ze tijdens hun najaarstour nieuwe nummers, een nieuwe look en een nieuwe show zullen presenteren. Ze zullen vergezeld worden door VLTIMAS, bestaande uit wereldklasse sterren die onlangs het goed ontvangen album “EPIC” hebben uitgebracht, en de Nederlandse blackened death metal band God Dethroned die net voor de tour een nieuw album zullen uitbrengen.

Batushka

Support act Vltimas is de death metal supergroup, opgericht door black metal legende Rune Eriksen, bestaade uit:
*Rune “Blasphemer” Eriksen (Aura Noir, Earth Electric, Ruïm, Twilight of the Gods, Mezzerschmitt, ex-Ava Inferi, ex-Depraved, ex-In Silence, ex-Testimony, ex-Mayhem, ex-Nader Sadek, ex-Gaahls Wyrd (live))
*David Vincent (Terrorizer, David Vincent, I Am Morbid, Nero 54/68, ex-Morbid Angel, ex-Genitorturers, ex-Headcat)
*Flo Mounier (Arise from Worms, Cryptopsy, Tribe of Pazuzu, ex-Necrosis, Digital Doomzday, ex-Nader Sadek, ex-Annihilator (live), ex-Solium Fatalis, ex-Black Cloud, ex-Temple of Thieves)
Live wordt de band bijgestaan door de Nederlandse bassist Ype Terwisscha van Scheltinga (ex Dodecahedron) en gitarist João Duarte.

Vltimas
Photo credit: Jolanda Siemonsma (courtesy of Season Of Mist)

Het Nederlandse God Dethroned is een graag geziene gast in Hedon. De blackened death metal legende rondom frontman Henri Sattler mag beschouwd worden als pionieers van een genre en heeft sinds de legendarische albums ‘The Christhunt’, de wonderschone parel van geweld ‘The Grand Grimoire’ en de regelrechte klassieker ‘Bloody Blasphemy’ een totaal van 11 albums afgeleverd. Ondanks de diverse bezettingswisselingen die de band heeft ondergaan, heeft God Dethroned altijd een sterke, herkenbare identiteit weten te waarborgen. Momenteel werkt de band aan de opvolger van hun laatste album ‘Illuminati’ (2020), dat later dit jaar uit zal komen bij het label waar ze vorig jaar tekenden, Reigning Phoenix Music.

God Dethroned (photo crediit Chantik)

Date

Oct 23 2024

Time

Zaal open 19:30 | Aanvang 20:30
19:30

Cost

€ 35,00 (rolstoeltickets zonder meerprijs beschikbaar)

More Info

Read More
Hedon

Location

Hedon
Zwolle
REGISTER
QR Code