Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

HEAVY METAL MANIACS FESTIVAL 2019

Op vrijdag 20 september & zaterdag 21 september 2019 organiseert de Heavy Metal Maniacs fanclub voor de 20e keer het Heavy Metal Maniacs Festival in P60. We vieren dit jaar 40 jaar Heavy Metal met 10 geweldige bands die hun sporen in de geschiedenis van de Heavy Metal ruimschoots hebben verdiend! Deze 2 dagen gaan een waar eerbetoon aan de Heavy Metal en zijn fans worden!

DAG 1:

OLIVER/DAWSON SAXON zal de vrijdagavond afsluiten met onvervalste Saxon klassiekers. De originele Saxonleden Graham Oliver (gitaar) en Steve Dawson (bas) waren betrokken bij de eerste reeks Saxon albums, dus de heren zullen ongetwijfeld teruggrijpen naar de grote Saxon hits van het eerste uur. Met Oliver/Dawson Saxon ligt er een waar NWOBHM feest in het verschiet bij P60. Een feest dat je niet mag missen!

GLACIER, de US 80’s cult metal band is eindelijk terug! Zanger Michael Podrybau bracht als ex-Glacier lid met de band Devil In Disguise een ode aan Glacier, maar die ode is intussen verdergegaan als Glacier. Na 40 jaar is de band nog steeds vastbesloten om pure classic US heavy/power metal vuurwerk op het podium te brengen en dat podium is 20/9 in P60!

OVERRULED uit Hoogeveen zal met thrashing powerhouse speed metal P60 op zijn kop gaan zetten! Het goedscorende album ‘Hybris’ uit 2018 laat horen dat de Overruled wervelwind helemaal klaar is voor het Heavy Metal Maniacs Festival! Ben jij dat ook?

SCAVENGER uit België gaat het festival aftrappen. Scavenger is een oldschool heavy/speed metal band uit 1984, dat tot grote vreugde van de fans in 2018 weer het levenslicht zag. De huidige verjongde formatie met zangeres Tine Callebaut in de gelederen zal niet alleen oude metalheads aanspreken, maar ook het jonge metalpubliek in vervoering brengen!

DAG 2:

ROCK GODDESS de Heavy Metal Rock ‘n’ Roll sensatie met als kern de zusters Jody en Julie Turner, is na 40 jaar nog steeds alive and kicking, want begin maart komen de Britse dames met het nieuwe album ‘This Time’. Er is geen enkele twijfel dat het powertrio Rock Goddess de zaal van P60 compleet zal gaan platspelen met hun jaren 80 hits! Rock Goddess is een knallende afsluiter van het 20e Heavy Metal Maniacs Festival!

BLIND ILLUSION is 40 jaar geleden in Californië opgericht. Bekend van het door Kirk Hammet (Metallica) geproduceerde prog-trash album ‘The Sane Asylum’ met o.a. bassist Les Claypool (Primus) en  gitarist Larry Lalonde (Possessed, Primus). De band onder de bezielende leiding van oprichter zanger/gitarist Mark Biedermann en gitarist Doug Piercy (Heathen, Anvil Chorus) is net klaar met een nieuwe EP en staat garant voor virtuoze Amerikaanse progressieve thrash metal! Blind Illusion is pure tijdloze cult en dat mag natuurlijk op het Heavy Metal Maniacs Festival niet ontbreken.

FIST had eind jaren 70 in Noordoost Engeland een missie om een compleet eigen hard rocking sound neer te zetten. Fist was één van de eerste bands op het beroemde Neat Records label en later MCA records en met de release van meerdere singles en 2 albums werd dat doel bereikt. Na het succes doofde de kaars en het duurde tot 2014 tot de oude missie weer werd hervat. Fist staat bij ons op 21/9 klaar om great hard rocking metal te spelen en de gloriedagen van de New Wave of British Heavy Metal te doen herleven!

RUTHLESS is wederom zo’n US heavy metal sensatie! In 1982 hadden Sammy D. and gitarist Kenny McGee het idee om genadeloze metal te maken en het album ‘Metal Without Mercy’ werd vervolgens een doorslaand succes. Ook nu nog maken de heren nog steeds albums en de volgende staat gepland in het voorjaar van 2019. Wees erbij in P60 als Ruthless voor de eerste keer in Nederland komt spelen!

HIGHWAY CHILE, één van de eerste en succesvolste heavy rock bands van Nederland, is eindelijk op het Heavy Metal Maniacs Festival te bewonderen. De originele Highway Chile line-up ging in 1984 gedeeltelijk over in Helloïse, en ook deze band behoorde tot de top van de vaderlandse heavy rock scene in de jaren tachtig. We zijn trots dat de set op 21 september naast Highway Chile hits ook Helloïse klassiekers zal bevatten!

SPACE VACATION uit de Verenigde Staten zal misschien niet iedereen kennen, maar dat gaat veranderen nu ze eindelijk voor de eerste keer naar Europa komen! De band bestaat 10 jaar en intussen zijn 4 albums uitgebracht. De bandleden van Space Vacation hebben hun sporen o.a. verdiend bij bands zoals Vicious Rumors en Midnight Chaser en we kunnen nu al garanderen dat de heavy/speed/power metal van Space Vacation zal inslaan als een bom!

Date

Sep 20 2019 - Sep 21 2019

Time

19:30

More Info

Read More

Location

P60
Amstelveen
REGISTER
QR Code