Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Epica – Apocalyptica – Wheel

Helaas hebben Epica & Apocalyptica i.v.m. de maatregelen rondom het coronavirus in heel Europa besloten hun huidige tournee opnieuw te verplaatsen. Hiermee komt ook het concert dat op 25 april 2021 (originele datum 11 december 2020) in AFAS Live zou plaatsvinden te vervallen. De show van Epica & Apocalyptica in AFAS Live op 25 april 2021 (originele datum 11 december 2020) is verplaatst naar 4 maart 2022.

Op 4 maart 2022 komt de symfonische metalband EPICA met Apocalyptica voor een concert naar AFAS Live . Het is EPICA’s grootste show tot nu toe in Nederland.
Dit album is verplaatst van 11 december.

De band rondom mezzo-sopraan Simone Simons groeide in 18 jaar tijd uit tot een even populaire als gerespecteerde act van internationaal formaat met wereldwijd vele honderdduizenden trouwe fans. Op Facebook bijvoorbeeld heeft EPICA maar liefst 2.2 miljoen volgers en video Cry For The Moon heeft meer dan 37,5 miljoen views op YouTube.

Meerdere van EPICA’s albums piekten hoog in de albumcharts in onder anderen de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, België en Nederland. Wereldwijd heeft de band al meer dan 1 miljoen albums verkocht en het (7e) studio-album ‘The Holographic Principle’ uit 2016 eindigde zelfs op positie #22 van de world sales charts.

Inmiddels is EPICA een van Nederlands grootste muzikale exportproducten, iets wat het verkrijgen van de Buma ROCKS! Export Award in 2015 onderschrijft. De band is over de hele wereld een graag geziene live-act. Van Europa tot de VS en van Azie tot Midden- en Zuid-Amerika betreedt de band de podia van de meest prestigieuze clubs en festivals.

Vorige week werd het boek(werk) ‘The Essence of EPICA’ uitgebracht. Het is een liefdevol gemaakt boek met onder meer zeldzame foto’s, memorabilia en persoonlijke en openhartige verhalen verteld door de band.

Voor het najaar van 2020 staat een nieuw EPICA album gepland. De show in AFAS Live bevat dus zonder twijfel veel nieuw werk. En met een nieuwe indrukwekkende productie wordt het een spektakel zoals we nog nooit eerder bij EPICA hebben gezien.

Het Finse trio Apocalyptica werd bekend door hun covers van o.a. Metallica en Slayer. Heavy metal gespeeld met alleen cello’s en drums, maar zonder gitaar. Het maakt de band een van de meest aparte, maar ook populairste metalbands ter wereld. Ook Apocalyptica heeft een nieuw album aangekondigd, en dit moet in het voorjaar van 2020 verschijnen.

Support on all dates will be provided by Helsinki prog metallers WHEEL.

Date

Mar 04 2022

Time

20:00

More Info

Read More

Location

AFAS Live
Amsterdam Zuidoost
REGISTER
QR Code