Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Dizzy Mizz Lizzy – Amberjacks – Hydden

Dit concert stond eerst gepland voor vrijdag 8 mei 2020.
Reeds gekochte kaartjes blijven geldig voor deze nieuwe datum.

De Deense rockband Dizzy Mizz Lizzy zorgde in de jaren ’90 voor een ware rock revival in Denemarken. De band is vernoemd naar een nummer van The Beatles. Combineer de melodieën van de ‘Fab Four’ met de energie van Led Zeppelin en het resultaat is Dizzy Mizz Lizzy!

Dizzy Mizz Lizzy werd in 1988 opgericht door zanger en gitarist Tim Christensen, bassist Martin Nielsen en drummer Søren Friis.
De Denen werden razendsnel populair in eigen land, waar ze de rockmuziek nieuw leven inbliezen, en later ook in Japan. In 1998 viel de band uit elkaar. In 2010 kwam er echter een reünie-tour waarbij er ongekend veel vraag naar tickets bleek te zijn. Dit deed de band overwegen om een permanente comeback te maken, iets dat aan werd gekondigd in 2014. Inmiddels is de band niet meer weg te denken uit de hedendaagse rockmuziek.
Een gloednieuw album staat in de planning om in de lente geboren te worden; perfect aansluitend op deze show in Weert!

Muzikaal is de band het beste te beschrijven als ‘Led Zeppelin meets Grunge’, een interessante maar vooral spetterende combinatie!

Het eerste voorprogramma wordt verzorgd door Amberjacks
Amberjacks is een rockband gebaseerd op 60/70 hard rock en blues, met psychedelische uitstapjes. Hoewel de band haar invloeden haalt van bands als Cream, Led Zeppelin and Jimi Hendrix, hebben de nummers een modern geluid.
Amberjacks is echter géén typische retro rock band en heeft een eigen heavy en in your face stijl. Bereid je dus voor op schreeuwende gitaren, dreigende bas, rollende drums en donkere teksten…

Het tweede voorprogramma wordt verzorgd door Hydden
The Hydden gaat gelijk ter zaken, geen afleiding en geen dilly-dally. Met de intensiteit en drive die zij in de show stoppen voel je je net het derde lid van de band.

 

Date

Jan 23 2021

Time

21:00

More Info

Read More

Location

Bosuil
Weert, Limburg
REGISTER
QR Code