Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Day Six – In-Tension

Onder de naam “Calling Occupants” gaat Willem Twee Poppodium vanaf december 2019 iedere maand een prog/sympho concert organiseren op zondagmiddag. In deze concertreeks zullen met name wat onbekendere, maar zeer talentvolle (buitenlandse) bands optreden, vaak met een Nederlandse support act. Naast deze serie concerten zullen uiteraard ook grotere namen in het genre op de agenda komen.

Day Six

De muziek van Day Six kan het best worden omschreven als progressieve rock / metal, hoewel het symfonische elementen bevat, evenals pop-, electro-, jazz- en funk-invloeden. De band is opgericht in 1996 onder de naam Peanuts, staat sinds 2002 bekend als Day Six en veranderde in 2015 in zijn huidige line-up. Oude muzikale vrienden en originele leden Robbie van Stiphout (gitaren, zang) en Daan Liebregts (drums) delen een geschiedenis van 20 jaar samen muziek maken. Eric Smits (bas, backing vocals) kwam in 2011 bij de band, nadat hij brede muzikale ervaring had opgedaan als zanger en bassist bij Casual Silence en verschillende andere bands. Keys-speler Rutger Vlek is de meest recente toevoeging aan de Day Six line-up (2015) en speelde in het verleden met Orpheo en Autumn, en was ook betrokken bij verschillende studioprojecten.
De band vertoont sterke invloeden van de jaren 70, zoals Deep Purple, Pink Floyd, Rush, Yes en ELP, evenals moderne bands zoals Porcupine Tree, Opeth, Dream Theater, Muse en Transatlantic.

Website
Facebook

Support: In-Tension

De Nederlandse gothic metalband In-Tension is in 2002 opgericht met als grootste invloeden bands als Dream Theater, Pain of Salvation, Within Temptation en Porcupine Tree. De band heeft een geheel eigen en goed herkenbaar geluid met elementen uit progressieve rock, gothic rock en metal.

De nummers van In-Tension roepen een unieke sfeer op; herkenbare melodielijnen en pakkende riffs samen met atmosferische zanglijnen maken een sound die alleen “In-Tension” genoemd kan worden.

Website
Facebook

Date

Feb 16 2020

Time

15:00

More Info

Read More

Location

Willem Twee
Den Bosch
REGISTER
QR Code