Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Courbois / Courbois

Pierre en Barend Courbois, vader en zoon, geven op vrijdag 18 oktober een bijzonder concert in Grenswerk Café. Twee werelden komen samen: jazz en hardrock op één podium. Grootmeester op drums Pierre Courbois trok na zijn studie aan het muzieklyceum in Arnhem naar Parijs en speelde er met jazzgrootheden als Eric Dolphy en Ben Webster. Daarna toerde hij over de hele wereld met onder anderen John McLaughlin, Don Cherry en John Coltrane.

Jaren later volgde zoon Barend eenzelfde pad, maar dan wel op basgitaar en in een ander genre: Wanneer hij niet als studiomuzikant aan het werk is, toert hij met de Duitse rockband Blind Guardian. Daarnaast was hij deel van Vengeance, en speelde hij met Zakk Wylde, Adrian Vandenberg en Eric Gales.

Wanneer hun drukke agenda’s het toelaten spelen de heren ontzettend graag samen, maar voor de muziek die ze spelen is nog geen mooie naam bedacht: “We doen rockdingen op een jazzmanier en jazzdingen op een rockmanier.” Beiden zijn niet van de hokjes. In huize Courbois komt van alles uit de luidsprekers: jazz, klassiek, rock, muziek uit India of uit Indonesië. Pierre: “Er zijn maar twee soorten muziek: goeie en slechte.”

Date

Oct 18 2019

Time

23:00

More Info

Read More

Location

Grenswerk
Venlo
REGISTER
QR Code