Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Clair Obscur: classic meets metal

LET OP: dit evenement vind plaats in Ede!

 

Cultuurprijswinnaars mixen klassiek met metal

Tineke Roseboom & Astrant presenteren nieuw evenement

Klassieke muziek en Heavy Metal in één ruimte, dat plan presenteerden Tineke Roseboom (29) en Astrant afgelopen week. Clair Obscur zoals de avond heet, is een nieuw evenement in Ede die buiten hokjes van muziekgenres treedt.

Beide partijen zijn in het bezit van de Edese Cultuurprijs 2017 en hebben elkaar hier leren kennen. Afgelopen zomer hebben de winnaars elkaar weer ontmoet en bleek dat beide veel gemeen hadden: Tineke zingt niet alleen in klassieke gezelschappen maar ook in metalbands. Dat was een verassing voor Astrant en toen bleken beide werelden opeens erg dichtbij. Hoewel het idee pas twee jaar later ontstond, valt alles samen op dezelfde locatie: Akoesticum op het Kazerneterrein.

Op 28 februari is publiek welkom voor een eenmalige avond waarvoor een speciaal muziekstuk gecomponeerd is door Bennekommer Mink Koops (28) bekend van o.a. de bands Fluisteraars en Dr. Duval. De eerste helft staat in het teken van klassiek: pianiste Lavalu trapt de avond af door popmuziek te mengen met invloeden van Bach. Het hoofdprogramma bestaat uit sopraan Tineke Roseboom en pianist Eric Onnink. De tweede helft van de avond wordt het duisterder, en treed de band ‘Winterzonnewende’ eenmalig op met hun speciaal gecomponeerde stuk voor deze avond.

Het is een bijzondere samenwerking volgens Xander van Soelen van Astrant omdat het de eerste keer is dat er erg breed samengewerkt wordt, niet alleen Tineke en Mink werken mee, maar ook Joris van Gelre (ex-Heidevolk zanger) en poppodium de Willemeen uit Arnhem, en een eerste partnerschap met Akoesticum. Dat het een bijzondere avond wordt, dat is zeker!

Meer info via Astrant-Ede.nl

Date

Feb 28 2020

Time

19:30

More Info

Read More

Location

Akoesticum
Ede, Gelderland
REGISTER
QR Code