Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – Rotterdam Deathfest: Cattle Decapitation – Disentomb – Internal Bleeding – Gloom

Met deze nieuwe editie van Rotterdam Deathfest pakken we weer flink uit. Met de headliner Cattle Decapitation staat er een band op de planken waar je u tegen zegt. In 2019 verschijnt het achtste album van de Amerikanen en daarmee laten ze horen dat ze echt tot de top horen. De mix van death metal en grindcore met de nodige progressieve elementen is hoogst origineel te noemen. Live staat het vijftal ook hun mannetje. Echt zo’n band die je een keer gezien moet hebben.
Van het Australische Disentomb verschijnt in 2019 ook een nieuw album. “The Decaying Light” knalt er meedogenloos op los. Het is dan ook niet heel vreemd dat het viertal uit Brisbane door Unique Leader Records opgepikt is. Liefhebbers van brute death metal in het Suffocation-straatje mogen dit niet missen.
Internal Bleeding uit New York kent een bewogen geschiedenis. In 2017 verloor de band drummer van het eerste uur Bill Tolley. Hij overlijdt tijdens het uitoefenen van zijn beroep als brandweerman. De formatie rond Chris Pervelis gaat echter door en levert in 2018 hun zesde album af, waarop ze bewijzen dat zij echt de grondleggers zijn van slam death metal.
Uit Washington DC komt het viertal Gloom. Zij vallen vooral op door hun death metal die doorspekt is met dikke grooves waarbij ze niet schromen om ook black metal en grunge in hun songs te verwerken.

Date

Apr 05 2020

Time

15:00

More Info

Read More

Location

Baroeg
Rotterdam
REGISTER
QR Code