Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – Belzebong – Sâver – Farer

De Poolse band Belzebong staat al meer dan 10 jaar garant voor een stevige pot, met fuzz doordrenkte, instrumentale sludge en doom waarbij je van je sokken geblazen wordt door een muur van geluid. De loodzware, repetitieve met THC doordrongen riffs, waarbij het distortion pedaal continue ingedrukt wordt, werken hypnotiserend en zorgen ervoor dat je meegezogen wordt in een maalstroom van dikke vette grooves. Dit alles is gehuld in een waas van groen, want dat is de enige kleur die telt bij Belzebong. Het meest recente album ‘Light the Dankness’ is dan ook logischerwijs weer een ode aan het geestverruimende groene goedje.

Ongetwijfeld een van de hoogtepunten van het afgelopen Into the Void festival was het Noorse SÂVER. Dit post-sludge/metal trio dat muzikaal ergens tussen Neurosis en Meshuggah in zit produceert een loodzwaar doch melodisch geluid. Overweldigend en vol energie maakt het SÂVER een band die het absoluut van zijn live shows moet hebben. Begin 2019 bracht de band zijn debuutalbum ‘They Came With Sunlight’ uit; een plaat waarmee de band meteen in de spotlights van de internationale (metal)pers stond. Een album wat zeker naar meer smaakt en een band waar we hopelijk nog vele jaren van zullen genieten!

Het Groninger Farer, de opener van vandaag, is de doorstart van Menhir. Waarbij Menhir meer uit het traditionele stoner/sludge vaatje tapte is Farer de diepte in gedoken. Verwacht naast nog zwaardere riffs ook noise, een vleugje black en een flinke bak doom. Logischerwijs heeft het doomtrio dan ook voor een nieuwe naam gekozen. Eind 2020 zal Farer haar debuutalbum ‘Monad’ uitbrengen; eentje om rekening mee te houden!

Date

Mar 20 2020

Time

20:00

More Info

Read More
Iduna

Location

Iduna
Drachten, Friesland
REGISTER
QR Code