Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Ann My Guard – Kingfisher Sky

Het is weer tijd voor Prog Invasion. Deze editie staan de Hongaren tegenover onze Nederlandse talenten.

Ann my Guard: Het verhaal van Ann my Guard gaat terug tot 2007, toen Eszter Anna Baumann haar eerste demo opnam in haar geboortestad, Békéscsaba, Hongarije. De eerste belangrijke mijlpaal was de muziekvideo genaamd ‘Preparation’ van hun Doll Metal EP. Het internationale debuut kwam van het eerste volledige album genaamd Innocence Descent.

Voor hun derde album ‘Moira’ ontving de band de meest succesvolle internationale media-feedback. Het album werd zelfs genomineerd voor ‘Album Van Het Jaar’ bij de Hungarian Metal Awards. De band brengt in januari een nieuwe single uit en keert terug met zware riffs die een donkere vrouwelijke touch hebben. Verwacht  een onvergetelijke energieke uitvoering.

Kingfisher Sky: De geschiedenis van het Nederlandse Kingfisher Sky begint eigenlijk al in 2001, als drummer Ivar de Graaf de gothic metal-band Within Temptation verlaat, die op dat moment een grote internationale doorbraak meemaakt. Ivar wil zich volledig richten op zijn eigen muzikale werk. Samen met zangeres Judith Rijnveld schrijven ze nummers die niet aan een bepaald genre of stijl zijn gebonden. Voormalig Orphanage bassist Eric Hoogendoorn, gitaristen Daan Janzing en Edo van der Kolk en toetsenist George van Olffen worden aangetrokken om Kingfisher Sky een volledige band te maken. In januari 2008 wordt de band definitief versterkt door Maaike Peterse op cello.

In de jaren werkte Kingfisher Sky samen met diverse metal namen en bracht verscheidene albums uit. De band is momenteel ‘on tour ’met hun vierde, en laatste, album “Technicoloured Eyes”.

Date

Feb 06 2021

Time

20:45

More Info

Read More

Location

Duycker
Hoofddorp, Noord-Holland
REGISTER
QR Code