Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – ZWARTE CROSS 2021

Met onmundig veel pijn in de pens en in het hart moeten we jullie melden dat we de Zwarte Cross 2021 definitief afgelasten. Onzekerheid over het waarborgfonds, onduidelijkheid over vergunningseisen rondom COVID bij grootschalige evenementen, personeelstekorten binnen de evenementenbranche en beperkte beschikbaarheid van materialen hebben een rol gespeeld bij het nemen van dit besluit. “Het is een enorme domper, voor ons en zeker ook voor onze trouwe bezoeker. Maar met de uitdagingen waar we tegenaan lopen, in combinatie met de krapper wordende voorbereidingstijd, kunnen we het festival niet neerzetten zoals de mensen dat van ons gewend zijn. Daarom is de Zwarte Cross wederom annuleren de enige optie”, aldus Ronnie Degen, mede-eigenaar van de Feestfabriek.   

Het afgelopen jaar stond in het teken van hoop en tegelijk onzekerheid. Hoop toen duidelijk werd dat er een vaccin op de markt kwam, maar tegelijkertijd onzekerheid over het aantal leveringen, het vaccinatietempo, het waarborgfonds en het moment waarop grootschalige evenementen weer mochten plaatsvinden inclusief de maatregelen en vergunningseisen die daarmee gepaard gaan.

Ronnie Degen: “Op dit moment zitten we nog steeds in onzekerheid met betrekking tot het waarborgfonds en is ook onduidelijk welke maatregelen en vergunningseisen er genomen moeten worden bij een evenement als de Zwarte Cross. Zowel de Veiligheidsregio alsmede gemeente Oost Gelre hebben te kennen gegeven dat een mogelijke vergunning veel COVID gerelateerde disclaimers zal bevatten. Deze maatregelen maken het op het gebied van voorbereiding en uitvoering steeds lastiger, al dan niet onmogelijk, om eind september een grootschalig evenement zoals de Zwarte Cross te organiseren. Daarnaast is duidelijk geworden dat binnen de evenementenbranche een behoorlijke uitstroom van medewerkers is ontstaan, waarmee de inzet van cruciale functies op de Zwarte Cross niet gegarandeerd kunnen worden. Hetzelfde geldt voor de beschikbaarheid van leveranciers met bepaalde materialen en hun tekorten aan personeel in dezelfde periode. Zonder deze voorzieningen en personele inzet kan de Feestfabriek niet instaan voor een kwalitatief hoogwaardig en veilig evenement. Al deze grote uitdagingen tezamen, in combinatie met de krapper wordende voorbereidingstijd, hebben ons doen besluiten om – tot onze grote spijt – de Zwarte Cross in 2021 te annuleren. We focussen vanaf nu op een alternatief evenement in hetzelfde weekend, de Mega Immuun Party.”

Mega Immuun Party: 24 – 25 – 26 september 2021

De Mega Immuun Party wordt het alternatieve evenement in Lichtenvoorde, in het weekend van 24 t/m 26 september. Een driedaags festival, zonder camping, met een capaciteit van +/- 20.000 bezoekers per dag. De beperktere omvang van dit evenement zorgt voor een haalbaarder scenario in een relatief korte voorbereidingstijd. Het vergunningstraject loopt en binnenkort start de kaartverkoop hiervoor.

Zwarte Cross 2022
In 2022 vindt de Zwarte Cross plaats op 14 –15 – 16 – 17 juli. Om de comeback te vieren is de Feestfabriek in gesprek met de gemeente Oost Gelre en de betrokken instanties, om het evenement in 2022 met een extra dag uit te breiden. Dit zou betekenen dat de camping al op woensdag opent en dagbezoekers vanaf donderdag welkom zijn. Over het al dan niet doorgaan van deze plannen wordt binnenkort meer bekend.

Jouw reeds aangeschafte kaarten blijven geldig voor Zwarte Cross 2022
Reeds aangeschafte kaarten blijven geldig voor de Zwarte Cross 2022. Deze zal plaatsvinden van 14 t/m 17 juli 2022. Mocht iemand om wat voor reden dan ook de kaarten willen restitueren dan is dit ook mogelijk via een restitutieformulier op de website. De restitutieperiode loopt van 1 t/m 9 juli en het restitutieformulier staat vanaf 1 juli online op onze website. Er is een FAQ (Frequently Asked Questions + de antwoorden op die vragen) opgesteld met betrekking tot de kaarten.

 

Date

Jul 15 2021 - Jul 18 2021

Time

14:00

More Info

Read More

Location

Lichtenvoorde, Gelderland
Lichtenvoorde, Gelderland
REGISTER
QR Code