Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Walk The Line: Heavy

Tijdens Walk The Line: Heavy nemen we je mee op een unieke tour door ons gebouw. Onderweg maak je drie tussenstops in Ronda, Pandora en Hertz. Deze tour geeft je de unieke kans om in één bezoek diverse zalen te ervaren en zo te ontdekken waar TivoliVredenburg voor gemaakt is. Walk The Line en verbreed je horizon.

Er zijn 5 tours, en de line-up (van steeds drie bands per tour, en bij de combitour zes bands) verschilt – de samenstellingen vind je hieronder.

Line-up ’s middags (14:15/16:15): Wolvennest, Terzij de Horde en Dead Neanderthals
Line-up ‘s avonds (19:45/20:45): Gold, Laster en Aderlating

Line-up combiticket (15:15): Om 15:15 uur begin je de tour met Wolvennest, Terzij de Horde en Dead Neanderthals. Daarna is een pauze van 80 minuten, waarin het ook mogelijk is om te eten café Het Gegeven Paard of bar&brasserie Danel. En om 18:45 uur vervolgt de tour met Gold, Laster en Aderlating. Naast toegang tot deze extra lange tour bevat het combiticket ook een TivoliVredenburg metal t-shirt met de tekening uit dit artwork. Een combiticket kost €59,- (incl. servicekosten).

Heb je een combiticket gekocht? Mail dan zo snel mogelijk je naam en maat naar acties@tivolivredenburg.nl, dan zorgen we dat de juiste maat t-shirt voor je klaarligt!

Line-up ’s middags:

Wolvennest
De muziek van de Belgische band Wolvennest zou je kunnen omschrijven als een mix van jaren 70-Krautrocksounds en Noorse vroege 90’s-Blackmetal. Met hun gitaarloops, herhalende beats, synthesizertoetsen vermengd met donkere hypnotische ambient vocale klanken stonden ze o.a. in het voorprogramma van Wolves In A Throne Room, Dool en Electric Wizard.

Terzij de Horde
Terzij de Horde combineert een mix van progressieve black en doom metal met een rauwheid en live aanwezigheid die doet denken aan extreme hardcore of chaotische screamo. Terzij de Horde is gedurende hun hele bestaan ​​beschreven als een mix tussen Khanate, Wolves in the Throne Room, Deathspell Omega en Neil Perry.

Dead Neanderthals
Dit bijzondere duo maakt free-jazz met metal en grind-core invloeden, met slechts een drumstel en een saxofoon. Met hun mix van harde improvisatie, drone en metal blazen ze je omver, dit moet je gewoon live meemaken. Ze spelen hun net verschenen nieuwe drone/doom album Blood Rite!

Line-up ‘s avonds:

GOLD
De Rotterdamse groep GOLD staat bekend om hun eigenwijze, allesomvattende post-punk waarin het gewicht van metal met verlichtende post-rock gecombineerd wordt. Afgelopen jaar heeft de band 3 Europese headline tours gedaan, en van zich laten gelden met betoverende optredens op Hellfest, Devilstone, Fusion Fest en Summer Dying Loud.

Laster
Deze Utrechtse band maakt dromerige, naargeestige avant-garde black metal (door de band zelf overigens omschreven als obscure dance music). Het laatste album Het Wassen Oog werd vorig jaar lovend ontvangen in binnen- en buitenland, en na een Chinese en een Europese tour staan ze nu in hun thuisstad!

Aderlating
Maurice de Jong is meester in het creëren van een duistere, sinistere en claustrofobische sfeer met zijn drone/noise muziek. Denk aan elementen zoals dreigende donderwolken van synths, ijzingwekkende spoken words, rommelende percussie en veel, heel veel donkere elektronische klanken. Daarnaast wordt de show aangevuld met versneden horrorfilms als visuals!

Wat kun je verwachten?
Een tour duurt twee uur en er starten zowel ’s middags als ’s avonds tours. Er kunnen veertig mensen mee per tour en de voertaal is Nederlands. De garderobe is gesloten, jassen mogen mee naar binnen. Voor grote tassen zijn lockers aanwezig, maar we raden je aan niet te veel mee te nemen. Onderweg maak je een tussenstop in drie verschillende zalen voor een verrassingsconcert. In alle zalen zijn alleen zitplaatsen. Natuurlijk is er ook tijd voor een drankje onderweg. Halverwege de tour is er een pauze op Park 6, waar je geniet van het uitzicht, een expositie kunt bezoeken en waar je de gids alles kunt vragen wat je altijd al had willen weten.

Date

Jul 25 2020

Time

14:15

More Info

Read More

Location

TivoliVredenburg (Grote Zaal)
Utrecht
REGISTER
QR Code