Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Van der Graaf Generator

Dit is het verplaatste concert van 23 april 2020 en 8 september 2020. Tickets gekocht voor die datums blijven geldig voor dit concert.

Van der Graaf Generator wordt in 1967 in Manchester opgericht door zanger/gitarist Peter Hammill, drummer Chris Judge en toetsenist Nick Peame. De muziek wordt vandaag de dag bestempeld als progressieve rock, maar was in die tijd vooral zeer experimenteel en kunstzinnig. De bandnaam ontlenen ze van de machine die statische energie opwekt.

Nog voor het succes gaat de band kort uit elkaar, maar in de jaren ’70 lukt het toch met het tweede album ‘The Least We Can Do Is Wave At Eachother’ , dat met name in Italië voor veel fans zorgt. Echt commercieel blijft uit, maar dat weerhoudt Van der Graaf Generator er niet van om 13 albums uit te brengen en over de hele wereld te toeren.

Anno 2019 bestaat de bezetting naast Hammill, die met zijn solo-project ook menig maal Amsterdam aan deed, uit Hugh Banton en Guy Evans. Beide artiesten voegden zich in 1968 al voor het eerst bij de band.

Date

Sep 30 2021

Time

20:30

More Info

Read More

Location

Paradiso
Amsterdam
REGISTER
QR Code