Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

The Jesus and Mary Chain – Rev Magnetic

Naar aanleiding van de maatregelen om het coronavirus in te dijken, is het concert van The Jesus and Mary Chain, voorzien op 26 februari 2021 in de Ancienne Belgique, jammer genoeg geannuleerd.  Maar er is ook goed nieuws! De Schotse band trekt komende winter opnieuw op tournee, en zal op vrijdag 3 december optreden in Trix in Antwerpen, met Rev Magnetic als voorprogramma.

De mythische Schotse band speelt zijn klassieke album ‘Darklands’ integraal!

In 1985 zetten ze de rockwereld op zijn kop met Psychocandy; een verrassende crossover tussen de industriële chaos van Einstürzende Neubauten en de vrolijke pop van Shangri-Las, vol bezwerende gitaren en onsterfelijk geworden dankzij klassiekers als ‘You Trip Me Up‘ en ‘Just Like Honey‘. Maar met opvolger Darklands beleeft de band in 1987 pas écht zijn hoogtepunt. De broers Reid, intussen herleid tot een duo, maakten dit meesterwerk van A tot Z zelf, slechts vergezeld van een drummachine. Compromisloos en vastberaden leverden Jim en William een plaat af voor de geschiedenisboeken, met pareltjes als ‘Happy When It Rains‘, ‘On The Wall‘ en uiteraard ‘April Skies‘, die tot op vandaag hun grootste hit blijft. Op 3 december brengen ze Darklands van begin tot eind.

Rev Magnetic combineert elementen van dreampop, R&B, shoegaze en postrock en is het geesteskind van multi-instrumentalist Luke Sutherland, de sinds lang losse medewerker van Mogwai.

Date

Dec 03 2021

Time

19:30

More Info

Read More

Location

Trix
Antwerpen (België)
REGISTER
QR Code