Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Sunn O)))

Droneliefhebbers opgelet, want Sunn O))) komt voor de eerste keer naar Nijmegen. De Amerikaanse band met het iconische logo werd opgericht in 1998 door Stephen O’Malley en Greg Anderson. Door de jaren heen bijgestaan door verschillende andere muzikanten. Door de jaren heeft de band uitgebreid geëxperimenteerd binnen hun eigen muzikale idioom, van ultra hard tot zeer minimaal. Maar immer gelieerd aan drone, metal of andere sonische, aardbeving opwekkende geluidskunsten. De overweldigende kracht van de muziek blijft overheersen. Voeg daar de indrukwekkende liveshows aan toe en je begrijpt waarom Sunn O))) al twintig jaar aan de top staat.

De nieuwe plaat ‘Life Metal’ is opgenomen met Steve Albini achter de knoppen en vormt het eerste deel van een tweeluik. Dat is alleen maar goed nieuws, want als geen ander weet de eveneens legendarische Albini keiharde noten perfect op plaat vast te leggen. Er is ook weer gebruik gemaakt van de nodige gastmuzikanten waaronder bassist Tim Midyett van Silkworm en de onheilspellende pijporgel geluiden van minimalistische componist Anthony Pateras. Daarnaast ook weer een electronische bijdrage van Tos Nieuwenhuizen. Misschien het meest opvallend is de de toevoeging van de IJslandse cellist en componist Hildur Guðnadóttir, die niet alleen met de cello een duit in het zakje doet, maar  maakt ook verzen zingt die zijn geleend van oude Azteekse dichters. Het maakt van ‘Life Metal’ een uiterst boeiend en bevlogen werk. Het album kan dan ook op lovende kritieken rekenen.

Pitchfork – ‘The titanic drone metal duo returns with Steve Albini for an enormous, meticulous, back-to-basics album that shows just how compelling those basics can be.’

Date

Oct 22 2019

Time

20:30

More Info

Read More

Location

Doornroosje
Nijmegen
REGISTER
QR Code