Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

SUBMIT FEST 2021

Na een aantal keer te hebben moeten verplaatsen vanwege de coronapandemie, gaat Submit Fest 2021 eindelijk door en wat hebben we er zin in! De eerste twee namen zijn nu bekend: Tenside (DE) en Another Now (NL). Meer namen zullen de komende tijd volgen.

Ondanks het passeren van diverse line-ups voor het festival sinds het begin van deze pandemie, ben ik nog altijd blij om te zien hoeveel toffe muziek er wordt uitgebracht door zowel de artiesten die we al volgen als de nieuwkomers. Ik kijk dan ook ontzettend uit naar het moment waarop die nieuwe muziek door onze bezoekers weer live ervaren kan worden en het publiek en de artiesten elkaar weer ontmoeten in de zaal. Deze artiesten, Tenside, Another Now en de rest van de namen die volgen, zijn het als vanouds weer allemaal waard om te zien!” vertelt Monica Buurmeester (Co-organisator Submit Fest).

Ik kijk ontzettend uit naar deze vierde editie van Submit Fest; van de sfeer in de zaal en het samen kunnen genieten, tot naar het zien van de vette bands die we dit jaar op het podium hebben staan.” Vult Jessica Santiago Lopez (co-organisator Submit Fest) aan.

Tenside
Modern metal/metalcore band Tenside is inmiddels geen onbekende meer. In 2020 werd het zevende studio album Glamour & Gloom uitgebracht. Met daarop hardhitters als As Above So Below en Along With The Gods wisten ze hun eigen sound te versterken en werd het een sterk album dat door zowel pers als luisteraars goed ontvangen werd. Van clubshows tot grote festivals; Tenside heeft door de jaren heen op festivals gestaan als Summer Breeze en Wacken Open air, deelden het podium met bands als DevilDriver, Skindred, Trivium, Bad Wolves en stonden o.a. met Killswitch Engage eerder al in Nederland. Nu het weer kan komt Tenside naar Rotterdam om Submit Fest met een knaller af te sluiten!

Another Now (NL)
Het is inmiddels al meer dan 2 jaar geleden dat metalcore band Another Now op het Submit Fest podium stond als talentband. Toen ondervonden we al dat Another Now een breed publiek weet aan te spreken met hun unieke sound en energieke set. Sindsdien heeft de band niet stil gezeten. Na verschillende singles zoals Program, volgde onlangs de release van hun debuutalbum OMNI. Een ijzersterk debuut van internationaal niveau met brute tracks als Parallax,Trojan en Cascade.  Verwacht een keiharde set vol dikke en technische riffs, meedogenloze en melodische vocals, brute breakdowns en een metalcore sound met een progressief randje die je tijdens elk nummer weet te verrassen.

Cold Night For Alligators is een vooruitstrevende progressieve metalband uit Kopenhagen, Denemarken. De band is inmiddels geen onbekende meer in het genre dankzij hun innovatieve, eigen sound. Verwacht van Cold Night For Alligators technische progressieve metal van hoge kwaliteit, met hoogstandjes van de vorige twee albums zoals bijvoorbeeld Black Swan of Canaille.
Met het nieuwe materiaal laat Cold Night For Alligators een meer volwassen geluid horen en zijn ze ook niet bang om met meer invloeden en stijlen te experimenteren. Zo laten ze met No Connection een zachter, clean geluid met een progressief randje horen, terwijl ze met het nieuwe Nostalgic weer de heavier kant op gaan. Altijd herkenbaar Cold Night For Alligators.
De band staat bekend om hun energieke live shows en waren eerder al te zien op festivals als Euroblast en Complexity Fest. In november kunnen we op Submit Fest van Cold Night For Alligators genieten en trust us, dit is een band die je zeker niet mag missen!

Submit Fest
Submit Fest is het indoor festival met de beste ‘up and coming’ en ‘breaking through’ metal acts van regionale, nationale en internationale bodem. Na drie succesvolle edities in 2017, 2018 en 2019 keert Submit Fest in 2021 weer terug met een editie die zich richt op progressive metal, metalcore en alternative metal. Dit festival wordt georganiseerd door Rotterdamse dames die een samenwerking met poppodium Baroeg zijn aangegaan.

Date

Nov 27 2021

Time

16:00

More Info

Read More

Location

Baroeg
Rotterdam
REGISTER
QR Code