Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – Stonefield

De Australische psych-rock band Stonefield bestaat uit de vier Findlay zusjes. In hun tienerjaren oefenden de Findlay’s al in de schuur van hun ouders, gelegen in de rustieke gebieden van Australië. De invloeden van onder andere Frank Zappa, Jimi Hendrix en Led Zeppelin zijn duidelijk aanwezig in hun muziek, maar tegelijkertijd hebben ze een uiterst herkenbare sound weten smeden.

Een aantal levensjaren later kregen ze het voor elkaar om over de wereld te touren met onder andere Fleetwood Mac, Black Rebel Motorcycle Club, King Tuff, and King Gizzard. Naast de duizenden afgelegen kilometers heeft deze bijzondere formatie inmiddels drie albums op haar naam weten zetten. Een gloednieuwe, genaamd ‘BENT’, kwam uit in juni via Flightless Records.

De plaat werd voornamelijk geschreven tijdens een tour door Amerika. Thema’s als reflectie en herkenning kwamen al snel om de hoek kijken toen de bandleden maanden van huis aan het doorbrengen waren. De surrealistische landschappen, verlaten snelwegen en afwezigheid van tekenen van leven, dienden als de perfecte omgeving voor het persoonlijke nieuwe hoofdstuk van de band. Het album werd in slechts vijf dagen opgenomen door Joe Walker en Stu Mackenzie van King Gizzard… en natuurlijk 100% live!

Date

Mar 04 2020

Time

21:30

More Info

Read More

Location

Vera
Groningen
REGISTER
QR Code