Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – Stake – An Evening With Knives

STAKE is het vervolg op Steak Number Eight. De Belgische herriemakers besloten na vijf jaar om hun naam voorgoed te veranderen. Muzikaal verandert er gelukkig niet al teveel. Pakkende puntige noise en sludgemetal nummers inclusief de nodige grunge invloeden vormen nog immer de hoofdmoot. En dat is maar goed ook, want daarmee heeft de band zich inmiddels allang bewezen.

Hun nieuwe album ‘Critical Method’ kan dan ook gezien worden als een logisch vervolg op de vier voorgangers. Tussen de zware industriële noise sijpelt de grunge en andere gitaarrock door. Tijdens de rustige passages komen zelfs de door de band voorheen veelal vermeden symfonische elementen om de hoek kijken. Geen extreme veranderingen dus ten opzichte van hun periode met Steak Number Eight, maar wel meer lucht en variatie. Het constante hoge niveau van de eerdere albums heeft hiermee een indrukwekkend vervolg grkregen. Wellicht hun beste werk tot nu toe. Voeg dat bij hun ijzersterke live reputatie van STAKE en je het een recept voor een geweldige avond in Merleyn waar de energie vanaf zal spatten.

Het uit Eindhoven afkomstige An Evening With Knives maakt knellende, zwoegende en gruizige stoner, postmetal met slepende zware gitaren, een logge ritmesectie en kenmerkende zangpartijen. Hun album ‘Serrated’ uit 2018 kan rekenen op lovende kritieken. Een plaat waarbij je vanaf minuut één bij de kladden wordt genomen en meegezogen in hun donkere muzikale fantasiewereld. Verplichte kost voor fans van QOTSA, Raketkanon, Melvins en Red Fang.

Date

Mar 13 2020

Time

22:00

More Info

Read More

Location

Doornroosje
Nijmegen
REGISTER
QR Code