Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

AFGELAST – Scarlet Stories – Golden Caves

Scarlet Stories verkent de duistere plaatsen van de wereld in hun progressieve, eclectische muziek; het ene moment fragiel en rustig, het andere moment intens, sterk en rauw!

Van origine wordt de muziek geschreven in akoestische setting en werd de basis gelegd door Bram te Kamp en Lisette van den Berg (Ayreon, Karmaflow). Sterk beïnvloed door progressieve metal en verhalen maakte het tweetal melancholische, akoestische verhalen. In de herfst van 2012 werd echter de stap genomen om hun muziek ook te vertalen naar volledige bandvorm. Door hun krachten te bundelen met Tim Kuper (Kudra Mata), Maarten Grimm, Carmen Raats (Witte Wieven) en Sophie Ansems (Karmaflow, Sophie Marlon) creëert Scarlet Stories een unieke vorm van sinistere progressieve muziek met een gevarieerde lijst van muzikale invloeden.

Scarlet Stories stond al in het voorprogramma van o.a. Antimatter, Danny Cavanagh (Anathema), Gus G & Marty Friedman, Stream of Passion, KLONE en meer.

Progwereld.org over hun debutalbum “Necrologies”: “Het moet wel heel vreemd lopen als dit niet hét Nederlandse debuut van het jaar 2019 wordt in de wereld van progressieve rockmuziek.

Golden Caves geldt als een van de meest veelbelovende vertegenwoordigers van de nieuwe generatie Progressieve Rock. Een dynamische mix van ProgRock met alternatieve invloeden en hier en daar een aanstekelijk poprandje kenmerkt de muziek van Golden Caves. Met als sterke toegevoegde waarde de prachtige zang van de stralende frontvrouw Romy Ouwerkerk.

Het Rotterdamse vijftal was in 2018 als enige Nederlandse band genomineerd in de categorie ‘Limelight’ (Grootste Talent) van de prestigieuze Progressive Music Awards in de UK. Het vooraanstaande Engelse magazine ‘PROG’ noemt Golden Caves zelfs ‘a revelation (…) the future of prog rock’. Met het volwassen debuutalbum ‘Collision’ oogst Golden Caves lof in binnen- én buitenland. Dit resulteerde inmiddels in optredens op bekende festivals als Progdreams (De Boerderij) en ProgPower Europe. Ook toerde de band in de UK, met als hoogtepunt de eervolle uitnodiging om te spelen op Summer’s End, het oudste Progressieve Rock festival van Engeland.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Vault
Vault is gevormd met de gedachte om je alledaagse popsong om te vormen tot iets wat helemaal op zichzelf staat. Elk nummer lijkt een nieuw muzikaal canvas gevuld met totaal verschillende kleuren maar toch hoor je door alle muziek heen, dat het één geheel is. Wanneer je naar Vault luistert, wordt er van je gevraagd om kritisch naar jezelf en de wereld om je heen te kijken. Beïnvloed door moderne progressieve rock & classic rock, klinkt Vault als een frisse mengeling van bekende bands uit het genre zoals; Steven Wilson, Opeth, Riverside & Porcupine Tree.

Date

Apr 05 2020

Time

16:00

More Info

Read More

Location

Bosuil
Weert, Limburg
REGISTER
QR Code