Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Rocktoberfest 2023

Rocktoberfest 2023

 Stichting Noord Geldersch Metaal presenteert Rocktoberfest 2023

Op zaterdag 28 oktober presenteer Stichting Noord Geldersch Metaal in Estrado, Harderwijk Rocktoberfest.

Programma:
Evil Invaders
Butcher
Alvader
Hellevaerder
Obstruktor
Loyalty Ends Here
Stichting Noord Geldersch Metaal:
“Op 28 oktober is het zo ver. We zijn al druk in de weer met de voorbereidingen en kunnen de eerste 2 bands al bekendmaken. De headliner zijn we nog mee in onderhandeling, maar zoals altijd is het er weer 1 om goed in de gaten te gaan houden.
De eerste band die we kunnen bevestigen is Obstruktor. Deze herriemakers uit Haarlem/Ijmuiden maken heerlijke old-school thrash-metal. Denk hierbij aan een mix tussen Sodom en Exodus. Gooi er wat invloeden van andere legendarische thrashmetalbands bij en je hebt hun geluid te pakken. Puur, snel, chaotisch en verheerlijk met agressie. Thrash zoals het hoort.
Als 2e bekendmaking mogen we blij zijn met Hellevaerder. Nederlandstalige blackmetal,zoals je het verwacht. Diepe screams uit de krochten van de onderwereld, blastbeats uit de hel en melodielijnen die je ziel apart scheuren. Dit verrijkt met Nederlandse teksten brengt de black metal naar onze eigen taal toe. Hallevaerder is in 2017 opgericht en hebben in 2022, na de corona hun eerste album kunnen afronden en uitgebracht.
Met veel plezier mogen we vandaag ook de derde band bekendmaken voor Rocktoberfest.
De derde band is Alvader. Alvader is opgericht door Joris van Gelre, beter bekend als Joris Boghtdrinker van Heidevolk. Deze zanger heeft samen met andere oud-leden van Heidevolk eind 2022 een nieuwe band opgericht. Op het moment hebben ze nog maar 1 concert gedaan, maar met de expertise van de leden is de ervaring duidelijk te zien.
Muzikaal gaat het verder in dezelfde stijl, maar de lyricale focus ligt wat meer op de mythologie rondom Odin en zijn zonen.
Verwacht dus cleane Nederlandse vocalen op lekker snelle melodische folkmetal.
2 nieuwe bevestigingen voor rocktoberfest!!!!
Met veel plezier kunnen wij eindelijk zowel de headliner als de opener aankondigen.
En dan is het nu ook tijd om aan te kondigen waar men op heeft zitten wachten. Wie mag Rocktoberfest 2023 afsluiten? Nou niemand minder dan Evil Invaders!!!!
Deze Vlaamse band speelt Old School Thrash Metal. Sommigen labelen deze Old School stijl zelfs als Speed Metal. Hun thrash metal zit ook vol met Heavy Metal invloeden. Lekkere cleane zang afgewisseld met falsetto screams, snelle gitaren,krachtige snelle drums. Met hun eerste EP uit 2013 zijn ze ondertussen al een 10 jaar verder. Ze hebben gespeeld op grote festivals, waaronder Graspop Metal Meeting. Met zojuist een nieuw album uit en een tour vlak voor de zomer, is het in oktober tijd om in Nederland ook te laten horen waar ze van gemaakt zijn.
Het festival start met niets minder dan de winnaar van de MetalBattle 2023: Loyalty Ends Here. Heerlijke moderne MetalCore in een strak jasje. Verwacht straffe riffs en heerlijk catchy melodieen aangevuld met lekkere screams zoals dat hoort.
Invloeden die je hoort zijn onder andere Trivium, As I Lay Dying, Lamb Of God en consorten. Op de MetalBattle konden we zien dat deze band ook een intense podiumervaring heeft, iets wat jij zeker niet wilt missen.
Als laatste aankondiging om de lineup compleet te maken kondigen we de Vlaamse speedmetal band Butcher aan.
Ook Butcher zal in Harderwijk laten horen hoe snel het allemaal wel niet kan. Butcher speelt melodische speedmetal/thrash met old-school heavy metal vocalen en screams. Heerlijk om lekker op te headbangen.
Butcher is al actief vanaf 2003 en hebben in die 20 jaar behoorlijk wat ervaring opgedaan. Dit is ook duidelijk te merken op het podium. Niet alleen is de muziek energiek, maar de band laat die energie ook lekker los op het podium en uiteraard ook richting het publiek.
Kort samen gevat, ze komen een feestje bij ons brengen; Old-school, opzwepend, lekker filthy en voornamelijk zeer snel!”

Date

Oct 28 2023

Time

15:00

Cost

vvk € 25, kassa € 28

More Info

Read More

Location

Estrado
Harderwijk, Gelderland
Stichting Noord Geldersch Metaal

Organizer

Stichting Noord Geldersch Metaal
Email
info@noordgelderschmetaal.nl
Website
http://www.noordgelderschmetaal.nl/
REGISTER
QR Code