Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

ROCKTOBERFEST 2019

Rocktoberfest 2020 Corona light edition
Hmmmm……….. Een nieuwe editie van het Rocktoberfest. In coronatijd…… Zittend in een zaal op 1,5m.
Vreemd, anders maar toch ook wel weer leuk. We hebben inmiddels al wat ervaring op zak met 1,5m optredens en gek genoeg vond ik het wel weer een verademing na 6 maanden zonder optredens. We kunnen natuurlijk geen volle editie doen. Dat was organisatorisch niet mogelijk, dus maar drie bands dit jaar. En met een zit optreden is er ook geen baromzet, en dus moest de kaartprijs omhoog. Het zijn barre tijden zoveel is duidelijk.
Maar hoewel niet alles mogelijk is. Is er ook veel wat wel mogelijk is. Elkaar weerzien en op 1,5m even praten over de muziek is ook leuk. Bandjes kijken is eigenlijk altijd leuk. De volle aandacht voor de muziek das ook leuk. Er zijn eigenlijk best veel leuke zaken aan een 1,5m optreden. Het biedt meer onverwachte kansen dan je op het eerste oog zou denken.
Maar laten we het eens over de bands gaan hebben:
Black Night wordt vervangen door Mouflon
Slechts 5 jongens die de liefde voor Oldskool Deathmetal delen
De verovering van Mouflon begon in 2012 onder de morbide invloed van helse genre-voorouders als Entombed, Dismember, Grave, Asphyx enzovoort. Nadat de juiste line-up was gevonden, begon Mouflon met het spelen van geweldige liveshows vol energie en agressie! Eind 2015 veranderde de structuur van de band door de komst van een nieuwe drummer en halverwege 2017 was er een verandering in vocalisten. Ouder, wijzer, sterker en kouder keerden ze verjongd en hongerig terug. Het zware en donkere geluid, kenmerkend voor Mouflon, is een mix van old school death metal en doom metal die zorgt voor een variatie in nummers met geluidsgolven die menig gebouw doen trillen. Beïnvloed door de old school bands, maar niet als een retro band, stuitert Mouflon van het ene headbangende moment naar het andere met een gevoel van pure vernietiging! Moeflon speelt hectisch en agressief. Wat je krijgt is een gewelddadige, recht in je gezicht muur van geluid dat slingert. Debuutalbum “Devastations” toont hun groeiend muzikaal talent met een sterker geluid, meedogenloos brutaal maar pakkend materiaal met behoud van de kenmerkende old school death metal zwaarte van de groep die bekend is van hun demo’s. Van het verpletterende openingsnummer “Pure Hate”, het rijdende doommonster “Lawless”, het verwoestende “On the frontlines” tot het monumentale death metal anthem “herinnerd door de huid”, heeft Mouflon de klassieke handelsmerken overgebracht naar het jaar 2018. De scheurende riffs, het titanische gebrul van RJ, het beukende drumwerk en de macabere sfeer zijn Mouflon van begin tot eind. Het album heeft een slordig gevoel en integreerde verwoestend trage passages samen met vernietigende ouvertures die veel verder reikten dan elk punt van chaos, langzaam-als-hel-maar-snel-als-fuck. Teksten gaan over individualisme, dood, oorlog en de onmenselijkheid van de mensheid. De ziekte en perversie die op de loer liggen onder de oppervlakte van de menselijke natuur. Deze angstaanjagende kudde aan het hoofd van de roedel neemt je mee op reis naar de oneindige ontmenselijking van alles wat bekend is. Mouflon is hier om je zintuigen te achtervolgen, te bespotten en volledig te vervuilen.
En wat te denken van Dead Mans Walk met onze eigen Harderwijker Martijn van Gene op drums. Ook druk bezig met een nieuwe plaat en misschien krijgen we daar deze avond alvast een voorproefje van….. Dead Mans Walk heeft al vaker in Hardrockwijk opgetreden, onder andere in de metalbattle. Ze maken onvervalste Death Metal van de bovenste plank.
Opener van de avond is niemand minder dan de Death/Thrash formatie Black Rabbit uit Apeldoorn. Ook zij gaan deze avond nieuw werk presenteren. Een paar weken terug stonden ze al in Hardrockwijk als vervanger van Abrupt Demise en persoonlijk vond ik het optreden naar meer smaken. Ik ben niet snel onder de indruk maar Black Rabbit wist mij zeker te overtuigen.

Date

Oct 17 2020

Time

20:00

More Info

Read More

Location

Estrado
Harderwijk, Gelderland
REGISTER
QR Code