Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Robin Trower – King King

De shows van Robin Trower op 18 maart en van King King op 20 mei zijn samengevoegd tot één grote show die plaatsvindt op 28 oktober. Beide bands zullen een volledige set spelen en gekochte kaarten voor beide shows blijven geldig voor de doubebill.

Al meer dan vier decennia timmert Robin Trower aan de weg. Hij staat bekend als een van de beste gitaristen in de geschiedenis van rock-‘n-roll. In 1967 werd hij bekend bij het grote publiek als gitarist van Procol Harum. In de jaren ’70 vond hij het tijd voor een solocarrière en vond hij het succes dat hem vandaag de dag tot een legende heeft gemaakt. Gewapend met zijn vloeiende en krachtige gitaarstijl en zijn band maakt hij zachte psychedelica. Zijn bijnaam ‘de witte Hendrix’ refereert naar zijn griezelige vermogen om de bluessy en psychedelische speelstijl van Hendrix te evenaren.

Het is al even geleden dat Robin Trower live te zien was in Nederland, dus dit is een buitenkans voor de liefhebber om de grootmeester weer eens live te zien!

KING KING

De mannen van de Britse blues-rock band King King weten indruk te maken met hun catchy blues-rock. De band werd in de zomer van 2008 gevormd in Lincoln. Als snel verzamelde ze een stevige groep fans.  Meerdere albums volgden en het meedogenloze touren kon beginnen, en dat was een succes! In 2016 sleepte de band maar liefst vijf British Blues Awards naar zich toe. King King werd met lovende recensies overspoelt en werd omringt met vreugde van de liefhebbers van classic rock. Frontman Alan Nimmo (zang en gitaar), bekend van de Nimmo Brothers, is dé drijvende kracht achter de band. Hij is gezegend met een enorme dosis charisma en wordt omringd door topmuzikanten Jonny Dyke (toetsen), Andrew Scott (drums) en bassist Zander Greenshields.

Het laatste studioalbum ‘Exile & Grace’ staat bol van scherp geobserveerde teksten en bluesrock vuurkracht. “Er zit een onderliggend thema op het album”, legt Alan uit. “Sommige van de belangrijkste nummers gaan over de toestand van de wereld, weet je, deze prachtige blauwe planeet die verandert in een slagveld. Er is deze keer een scherper, rocker gevoel, maar je hebt ook de soulvolle ballads. Het is nog steeds King King. Het is precies wat we nu doen. “ Exile & Grace kaapte zelfs de Britse albumcharts, waardoor King King op de A-lijst kwam te staan.

Dit jaar bracht de groep hun nieuwe single ‘I Will Not Fall’ uit. Het nummer gaat over moed: wat er ook gebeurt, ‘I Will Not Fall!’ Samen nemen ze de hele wereld over. Dit is dan ook immers logisch wanneer ze als ‘beste blues-rock band ter wereld’ worden omschreven. Voor de echte blues rock fans: King King mag je niet missen!

Date

Oct 28 2021

Time

20:00

More Info

Read More

Location

Mezz
Breda
REGISTER
QR Code