Radioactivity is voortgekomen uit The Marked Men, een Amerikaanse band met een flinke cult-status die het in 2009 voor gezien hield. Muzikaal is Radioactivity precies in het verlengde van The Marked Men en minstens even goed. De band neemt de proto-punk formule zoals we die kennen en polijst dit tot een gevaarlijk goed geheel. Nerveuze spanning doorgaans de nummers aangevuld met minimaal akkoordgebruik en zonder al te veel structuurwisselingen. Het is geïnspireerd door ’60s garage rock en klinkt direct en gemeend. De jangly gitaren produceren nummers met rauw klinkende akkoorden en de vocals klinken alsof ze zijn opgenomen met analoge apparatuur uit de ’50s. Knappe popmelodieën gekoppeld aan de pure energie van punk. In 2013 kwam het debuutalbum ‘Dirtnap’ uit, twee jaar later volgde het indrukwekkende tweede album ‘Silent Kill’.

Bad Sports legt de nadruk iets meer op punk dan op pop. Begeleid door de voortjakkerende gitaarriffjes vuurt frontman Orville Neeley een verslavende serie ‘oohs’ en ‘aahs’ op je af. Precies zoals het hoort. Geïnspireerd door RamonesBuzzcocks en 70’s hard rock, brengt de band rauwe nummers vol overgave en attitude. Het laatste album ‘Constant Stimulation’ kwam uit in 2018.

TV’s Daniel is de artiestennaam van Daniel Fred, songwriter in Bad Sports, VIDEO, The Wax Museums en Silver Shampoo. Daarnaast is Fred een prominent lid van Mind Spiders en Radioactivity.

Timetable:
TV’s Daniel: 21.00
Bad Sports: 21.35
Radioactivity: 22.15