Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

NORTHERN DARKNESS

Ook al heeft Into Darkness eind 2018 zijn laatste editie beleefd, de organisatie achter het festival heeft niet stilgezeten. Op zoek naar andere mogelijkheden en ideeën zijn er inmiddels plannen gesmeed met Poppodium Iduna in Drachten en Poppodium Het Bolwerk in Sneek om toch het nodige duistere metaal in het noorden op de planken te zetten. Dit onder de passende noemer: Northern Darkness.

ZATERDAG 27 MAART 2021 ZAL DE EERSTE EDITIE VAN NORTHERN DARKNESS PLAATSVINDEN IN POPPODIUM IDUNA. IN TOTAAL ZULLEN 9 BANDS AFREIZEN NAAR DE DRACHTSTER POPZAAL VOOR EEN BREED GEORIËNTEERD BLACK METAL FESTIVAL DIE DE RANDEN VAN HET GENRE ZAL ZOEKEN EN OVERSTIJGEN!

Eerste bevestigde bands:
Het uit Portland afkomstige Uada is een reizende ster in de black metal met hun moderne melodieuze sound die doet denken aan acts als Mgla en Wiegedood in de mix met Inquisition en vroege Zweedse black. Tijdens hun tour als support van Gaahls Wyrd en Tribulation heeft Uada al vele fans voor zich weten te winnen; geen wonder dus dat ze nu dik een jaar later doorgestegen zijn tot de headlinende regionen. Met een nieuw album, dat eind 2020 uit zal komen, zal Uada zichzelf vermoedelijk alleen nog maar meer overstijgen. Met Devoid of Light (2016) en Cult of a Dying Sun (2018) heeft Uada in ieder geval al twee goed ontvangen platen op zijn repertoire staan. Live weet het ensemble meer dan te overtuigen en weet Uada een indrukwekkende bijzonder sterke set neer te zetten waarbij niet de geijkte paden bewandeld worden maar men verrassend veelzijdig en gevarieerd uit de bus komt.

Het Franse Regarde Les Hommes Tomber bracht in 2013 een massief eerste album uit via Les Acteurs De L’Ombre Productions. De band maakte meteen indruk in de metalgemeenschap met zijn visie: een epische mix van atmosferische black metal, sludge en death metal die een duister universum verkondigt geïnspireerd door de heilige geschriften. Begin 2020 bracht de band haar derde album ‘Ascension’ uit.

Het Nederlandse Turia is één van de vaandeldragers van de bloeiende NL black metal scene. Net zoals RLHT bracht Turia begin 2020 haar derde album ‘Degen van Licht’ uit. Denk aan stripped down black metal in zijn puurste vorm voor fans van Fleurety, Burzum, Forgotten Woods, krautrock.

Het Deense Solbrud maakt sinds 2009 podia in binnen- & buitenland onveilig met black metal grenzende aan de nieuwerwetse sound van acts als Wolves in the Throne Room en het Duitse Ultha. Oftewel lange uitgerekte sferische black metal die tegen de doom aanleunt afgewisseld met snelle oldschool houthakker passages.

Velnias komt net zoals Uada uit de Verenigde Staten, vindt zijn oorsprong in het dorpje Nederland in Colorado en kan omschreven worden als pagan black of blackened doom.

Date

Mar 27 2021

Time

13:00

More Info

Read More
Iduna

Location

Iduna
Drachten, Friesland
REGISTER
QR Code