Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Nile – Hate Eternal – Vitriol – Omophagia

De meest brute, technische death metal band ter wereld komt naar de Cacaofabriek: Nile!
Met inmiddels acht albums op hun naam en een bijna legendarische live-reputatie is Nile al jaren niet weg te denken binnen de metal scene. De band combineert op unieke wijze technische death metal met Oosterse invloeden, vooral puttend uit hun liefde en interesse voor de cultuur uit Egypte. Met albums als ‘Black Seeds Of Vengeance’ en (vooral) ‘In Their Darkened Shrines’ zette de band zich aan het begin van deze eeuw op de kaart. Later dit jaar zal hun langverwachte nieuwe album verschijnen, waarop de band naar eigen zeggen ‘als nooit tevoren terugkeert naar extreme metal welke bol staat van de epische, Oosterse arrangementen’. Op dit nieuwe album is voor het eerst de gitarist Brian Kingsland te horen.

En Nile komt niet bepaald alleen. Wat te denken van het geweldige trio Hate Eternal, de band rondom zanger/gitarist Eric Rutan (ex Morbid Angel, Cannibal Corpse). Voortrazende bassdrums, explosieve riffs en lager dan lage growls zijn de ingrediรซnten die Hate Eternal typeren. Oftewel: death metal in zijn of haar meest pure vorm. Vorig jaar nog verscheen het laatste wapenfeit ‘Upon Desolate Sands’, het zevende album van de band. Dat album werd met superlatieven ontvangen De pers was ook positief over deze release. Zo schreef Lords Of Metal over het album ‘een masterclass in de perfecte combinatie van techniek en bruutheid’ en zei Zware Metalen ‘dit is perfect georchestreerde chaos van de bovenste plank, opnieuw, met subtiele melodieรซn, inhakende riffs en een millefeuille aan technieken.’.

Verder zullen er nog twee supports acte de presence geven; deze namen volgen later.
De precieze tijden van deze avond volgen zo snel mogelijk; voor nu gaan we ervan uit dat de deuren om 19.00 uur open gaan en dat de eerste band om 19.30 uur start.
Kaarten kosten 23 euro in de voorverkoop; 25 euro aan de dagkassa.

Date

Sep 28 2019

Time

19:30

More Info

Read More

Location

Cacaofabriek
Helmond
REGISTER
QR Code