Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

My Brainbox (ft. Jan Akkerman & Bert Heerink) – Silverfox

GIGANTEN UIT DE NEDERLANDSE ROCKGESCHIEDENIS SPELEN DE HOOGTEPUNTEN UIT HUN RIJKE OEUVRE.

Jan Akkerman is zonder twijfel Nederlands meest virtuoze en bekende gitarist. Zelfs internationaal staat hij bekend als één van de beste gitaristen ter wereld. Met My Brainbox doet Jan oude tijden herleven! Het repertoire bestaat grotendeels uit songs van de eerste LP van Brainbox uit 1969 met songs als Down Man, Dark Rose, Summertime, Sea Of Delight, Woman’s Gone en Scarborough Fair. Het album is een mijlpaal in de Nederpop. Maar ook nummers uit het rijke oeuvre van Focus, Brainbox en Jan Akkermans solo-albums worden gespeeld.

Jan Akkerman heeft het podium mogen delen met legendes als BB King, Ice-T en Charlie Byrd en stond op festivals over de hele wereld, zoals Montreux Jazz Festival, North Sea Jazz Festival en plekken in Rusland, Syrië, Japan en Indonesië. Met de bands Focus en Brainbox wist hij in de rol van gitarist wereldfaam te vergaren. In de meer dan vijftig jaar die hij actief is heeft Akkerman (1946) ook nog eens meer dan een dozijn soloplaten gemaakt. In 2005 ontving Akkerman de Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre en werd hij in 2012 geridderd in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdrage aan de nederlandse popmuziek.

In datzelfde jaar startte de meester de samenwerking met zanger Bert Heerink om het rock- en blues repertoire van deze legendarische band nieuw leven in te blazen onder de naam: MY BRAINBOX. Bert Heerink werd in de jaren ’80 wereldberoemd met VANDENBERG, had mid jaren 90 een uiterst succesvolle Nederlandstalige periode en beschikt nog altijd over een uitstekende stem; de perfecte ‘strot’ voor deze band. Op het podium weten de mannen zich gesteund door Jan’s voortreffelijke band en wordt de progressieve rock van eind jaren ’60 met veel overtuiging en dynamiek gespeeld.

Line-up:
Jan Akkerman (gitaar)
Bert Heerink (zang)
Coen Molenaar (toetsen)
David de Marez Oijens (bas)
Marijn van den Berg (drums)

Voorprogramma: Silverfox
Het Lelystadse Silverfox speelt bluesrock & roll en de bandleden hebben gezamenlijk meer dan 100 jaar live-ervaring! Jarenlang speelden ze door de Benelux in bands zoals Sugar Mama, Smoking Dynamite, FDB en The Stacy Cats. Met Silverfox spelen ze naar eigen hand gezette covers en arrangementen van o.a. The Vaughan Brothers en ZZ top in diverse, maar steeds op de blues georiënteerde stijlen.

Date

Jan 10 2020

Time

21:00

More Info

Read More

Location

Corneel
Lelystad
REGISTER
QR Code