Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

My Brainbox (ft. Jan Akkerman & Bert Heerink)

Jan Akkerman is zonder twijfel Nederlands meest virtuoze en bekende gitarist. Zelfs internationaal staat hij bekend als één van de beste gitaristen ter wereld.

Hij heeft het podium mogen delen met legendes als BB King, Ice-T en Charlie Byrd en stond op festivals over de hele wereld, zoals Montreux Jazz Festival, North Sea Jazz Festival en plekken in Rusland, Syrië, Japan en Indonesië. Met de bands Focus en Brainbox wist hij in de rol van gitarist wereldfaam te vergaren. In de meer dan vijftig jaar die hij actief is heeft Akkerman (1946) ook nog eens meer dan een dozijn soloplaten gemaakt. Denk aan albums als ‘Tabernakel’ (1973), zijn beroemde gitaar-in-bed-plaat ‘Jan Akkerman’ (1977), maar ook recenter werk als ‘CU’ (2003) en ‘Minor Details’ (2011). Als gevolg van zijn contributie aan de muziek in het algemeen en Nederlandse muziek in het bijzonder, ontving Akkerman in 2005 de Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre en werd hij in 2012 geridderd in de Orde van Oranje-Nassau.

In datzelfde jaartal startte de meester de samenwerking die My Brainbox heet. Samen met zanger Bert Heerink (ex-Vandenberg), Coen Molenaar (toetsen), David de Marez Oyens (bas/percussie) en drummer Marijn van den Berg doet de band oude tijden herleven. Een optreden van My Brainbox is nooit hetzelfde, maar is altijd fris, energiek en onvoorspelbaar!

De band stond al eerder in De Pul en komt nu weer terug voor een unieke (seated) show. In verband met de geldende coronamaatregelen zijn er slechts een beperkt aantal tickets verkrijgbaar. Wil jij er bij zijn? Koop dan snel je kaarten.

Seated show
Wij gaan er op dit moment van uit dat het concert in mei een seated show zal zijn voor maximaal honderd bezoekers. De Pul doet er alles aan om jouw bezoek zo comfortabel en veilig mogelijk te laten verlopen.

Date

May 01 2021

Time

21:00

More Info

Read More

Location

Pul
Uden, Noord-Brabant
REGISTER
QR Code