Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Municipal Waste – Toxic Holocaust – Enforcer – Skeletal Remains

THRASHERS, PUNKS, METALHEADS EN COREKIDS OPGELET! MUNICIPAL WASTE KOMT EINDELIJK NAAR DRACHTEN! DEZE ONGEKROONDE KONINGEN VAN DE THRASHCORE EN ONBETWISTE AANVOERDERS VAN DE CROSSOVER REVIVAL ZULLEN ALS ONDERDEEL VAN HUN WINTERTOUR OP ZONDAG 1 DECEMBER POPPODIUM IDUNA AANDOEN. ZE NEMEN DAARNAAST TOXIC HOLOCAUST, ENFORCER EN SKELETAL REMAINS MET ZICH MEE. ALS DAT GEEN FEEST WORDT WETEN WIJ HET OOK NIET MEER!

Explosieve crossover thrash uitgevoerd op speedmetal snelheden, met een punk attitude en met een overtuiging die de goedkeuring krijgt van grootheden als DRI, Suicidal Tendencies, S.O.D. en Gang Green: Municipal Waste! Sinds dat ze vanaf 2001 verantwoordelijk zijn voor de crossover revival hebben de mannen niet stilgezeten. En met de platen ‘Waste em All’, ‘Hazardous Mutitation’, ‘The Art of Partying’ en meer recentelijk ‘Slime and Punishment’ regelrechte klassiekers op haar naam staan. Overal waar The Waste komt wordt de zaal, kelder, kraakpand of huiskamer letterlijk afgebroken; moshen, thrashen, slammen en pitten is niet alleen toegestaan maar verplicht!  Municipal Waste is gonna fuck you up!

Nog zo’n grootheid uit de thrashrevival is Toxic Holocaust. Dit Amerikaanse ensemble ontstond eind jaren 90 als eenmansproject van bandleider Joel Grind waarin hij zijn voorliefde voor oudere punk en metal wilde combineren. Duistere, compromisloze en vieze thrash beïnvloedt door grootheden als Possessed, Bathory, Venom, Discharge en Slayer is het resultaat. Absoluut geen gelikte shit zoals we die kennen van de tellica’s en thrax-en maar niet minder lekker! 4 oktober brengt Toxic Holocaust alweer haar zesde album genaamd ‘Primal Future’ uit.

Waar the Waste en Toxic Holocaust zich meer richten op het crossover en punk geluid laat het Zweedse Enforcer zich invloeden door de traditionele heavy metal en speedmetal.  Recentelijk brachten de Zweden haar vijfde album ‘Zenith’ uit op het befaamde Nuclear Blast Label.

De dag wordt geopend door het Amerikaanse oldschool death metal kwartet Skeletal Remains.

Date

Dec 01 2019

Time

15:30

More Info

Read More
Iduna

Location

Iduna
Drachten, Friesland
REGISTER
QR Code