Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

MTV Headbanger’s Ball: Vio-lence – Voivod – Exciter – Artillery

MTV Headbanger’s Ball is niet alleen een eerbetoon aan de cult-tv-show uit de jaren 80, die de basis was voor veel grote metalbands die we nu kennen. Het laat zien dat de muziek nog altijd even relevant is! Het is een avond vol trash metal te worden!

VIO-LENCE
De band uit Californië staat voor de essentie van trash metal. De jongens stammen af van de tweede golf van Bay Area Trashers uit de jaren ’80, met Robert Flynn op gitaar, voordat hij Machine Head oprichtte. Vio-lence staat bekend om agressieve trash metal zonder technische snufjes. Trash zoals trash hoort te zijn, zonder franje recht voor je smoel.

VOIVOD
Het Canadese Voivod is de afgelopen decenia regelmatig van muzikale richting veranderd. Van speelse trash metal tot intensieve hard rockinvloeden en progressieve trash, het heeft allemaal de revue gepasseerd. Dat heeft geresulteerd een eigenzinnige mix. De band is ook nog een tijd het nieuwe onderkomen geweest van Metallica bassist Jason Newsted!

EXCITER
Het eveneens Canadese Exciter speelt met het debuutalbum “Heavy Metal Maniac” niet alleen een belangrijke rol in de metalgeschiedenis. De plaat wordt niet alleen gezien als het eerste speed metal-album ooit, maar ook als een grondlegger voor het trash metalgenre. Na een aantal veranderingen in de bezetting is de band nu weer terug als trio, zoals ze ooit begonnen. Hoewel Exciter al jarenlang bezig is, heeft het niks van de agressieve energie verloren!

ARTILLERY
De Denen van Artillery maken de line-up compleet met hun door power metal doordrenkte trash. De band is al sinds de jaren ’80 bezig, en dit Deense dynamiet belooft het hart van een echte trasher sneller te laten kloppen!

Date

Nov 24 2021

Time

20:00

More Info

Read More

Location

Fluor
Amersfoort, Utrecht
REGISTER
QR Code