Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Mother’s Finest – The Tightropes

“They’re too damn funky to be white, they rock too hard to be black!” Mothers Finest natuurlijk! Op 31 oktober is het weer tijd voor een pot onvervalste funk rock door dé pioneers!

Een genre toekennen aan het Amerikaanse Mother’s Finest is niet makkelijk! het dichtst wat in de buurt zou komen is “een mix van funk, rock, gospel, R&B, metal en jazz dat muzikale grenzen en negatieve stereotypering overstijgt.” Joyce “Baby Jean” Kennedy, Glenn “Doc” Murdock, Jerry “Wyzard” Seay, Gary “Moses Mo” Moore, John “Red Devil” Hayes en Dion Derek vormen Mother’s Finest: pioniers in de funk.

De band is legendarisch te noemen. In het post-Prince en Red Hot Chili Peppers tijdperk is de combinatie tussen soul, (hard) rock en funk zo vreemd niet. Dat was anders toen Mother’s Finest er in de jaren zeventig mee kwam. In de VS werden ze verguisd: Too damn funky to be white, they rock too hard to be black. Mother’s Finest is de reus op wiens schouders een compleet genre rust. Survivors. Trouw aan hun roots, tot op de dag van vandaag.

Support: The Tightropes

The Tightropes zijn een funky-ass blues trio, en ze weten hoe ze moeten spelen! ‘I jam, therefore I am’ zou een goede tweede naam voor de band zijn. Naast de sterke songs uit hun album “On Fire” zitten hun shows vol met geïmproviseerde show. Denk aan: The Jimi Hendrix Experience, Cream met een vleugje Sly and the Family Stone.

Date

Oct 31 2019

Time

21:00

More Info

Read More

Location

Vorstin
Hilversum
REGISTER
QR Code