Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Mortiis – Old Tower – Nortfalke

Doomsday Celebration presenteert een Zondagmiddag gehuld in duisternis.

MORTIIS

Mortiis begon als bassist bij Emperor en schreef daarbij, onder meer, de tekst van het even enigmatische als legendarische “I Am The Black Wizards”. Hij vervolgde zijn raadselachtige weg, gehuld in de nevelen van een bizarre verschijning, met het eigenhandig scheppen van een geheel nieuw muziekgenre: dungeon synth. Inmiddels heeft de eigenzinnige pionier een door muziekliefhebbers gerespecteerde carrière en ontwikkeling van ruim 25 jaren achter de kiezen. In dit kader keert Mortiis terug naar zijn wortels. Het bombastische, pompeuze “Ånden som Gjorde Opprør” uit 1994 wordt in verbeterde vorm uitgevoerd en live ge-interpreteerd. Deze show kreeg reeds lovende kritieken en komt voor een laatste ronde, laatste kans, exclusief langs in Leiden. De trol is terug!

OLD TOWER

Waar Mortiis als bedenker kan worden beschouwd, kan Old Tower als nieuwe ster aan het firmament worden gezien van de dark / dungeon synth muziekstijl. Sinds 2015 actief is er binnen zeer korte tijd een absolute cult-status verworven. Met exclusieve continent overschrijdende optredens en hier en daar een hypnotiserend draaiende schijf op een zolderkamer wordt het gewicht van het bovenaardse en het verleden als heilige geest over de argeloze luisteraar uitgestort. Onlangs gaf Old Tower aan nog spaarzamer op te zullen draven maar voor dit exclusieve matinee met Mortiis wordt een uitzondering gemaakt. Doomsday en Gebr. De Nobel voelen zich vereerd.

NORTFALKE

Minstens even zeldzaam zijn performances van Nortfalke. Dit duo uit Groningen maakt een hoogst originele mix tussen krautrock als Tangerine Dream en een klassiek dungeon synth geluid zoals de ambient platen van Burzum uit de tweede helft jaren 90. We kunnen een uiterst mystieke set verwachten op oude synthesizers en verschillende soorten slagwerk.

Date

Sep 15 2019

Time

13:30

More Info

Read More

Location

Gebr. De Nobel
Leiden
REGISTER
QR Code