Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Monomyth – Mantra Machine

Monomyth; vijf Vliegende Hollanders die sinds 2011 de spannendste instrumentale soundscapes maken. Komend uit Den Haag verzet Monomyth de grenzen van space- en stonerrock.

In 2019 opent de band een nieuw hoofdstuk met het vierde album Orbis Quadrantis. Op Orbis Quadrantis verkent Monomyth, dat de planken van Roadburn en Desertfest Londen, Berlijn en Antwerpen al vervaarlijk deed kraken, onontgonnen wateren. Toch houdt hun minutieuze psychedelica nog steeds het midden tussen Ariel Pink en Pink Floyd, altijd met een open eind.

“DE WEG DIE WE INSLAAN BLIJFT ALTIJD ONGEDEFINIEERD. WE ZOEKEN HET AVONTUUR OP IN DE VORM VAN NIEUWE GELUIDEN EN QUA AANPAK. IN DAT OPZICHT VERSCHILT DEZE PLAAT ENORM VAN ONS VOORGAANDE WERK, HET IS SONISCH VEEL COMPLETER.

BESCHOUW ORBIS QUADRANTIS ALS EEN SCHELP WAAR JE JE OOR TE LUISTER AAN KAN LEGGEN EN JE DE ZEE HOORT RUISEN.” – MONOMYTH.

Monomyth werd opgericht door bassist Selwyn Slop en drummer Sander Evers. Daarnaast bestaat de band uit Peter van der Meer (toetsen, gitaar), Tjerk Stoop (digitale instrumenten, gitaar) en gitarist Boudewijn Bonebakker (Gorefest/Gingerpig), die zich In het najaar van 2017 bij de band voegde.

“DE KOMST VAN BOUDEWIJN HEEFT GEZORGD VOOR EEN NIEUWE STROMING BINNEN DE BAND. ZOWEL MET HET ALBUM ALS MET ONZE LIVE PERFORMANCE BETREDEN WE ZEKER NIEUWE WATEREN.”

In september 2013 bracht Monomyth hun eerste, titelloze, album uit via Burning World Records. Later maakt de band de overstap naar Suburban Records alwaar de band hun trilogie volmaakte met de release van Further (2014) en Exo (2016). Monomyth toerde de afgelopen jaren door heel Europa en speelde op festivals als Roadburn, Desertfest, Paaspop, Noorderslag en Reeperbahn. In april 2016 stond de band op het Imagine Filmfestival. De   band speelde daar live een speciaal afgestemde soundtrack op de in 2014 op 4K gerestaureerde stomme cult-klassieker Das Cabinet des Dr. Caligari.

SUPPORT: MANTRAMACHINE

Met sterke roots in de stoner en spacerock creëert de drie-mans formatie Mantra Machine instrumentale psychedelische jams. Een dynamische mix van zware gitaren, fuzzende bas en groovende drums ondergedompeld in gelaagde synth soundscapes.

De band maakte in 2012 een vliegende start tijdens hun debuut op het Sonic Rock Solstice festival in Engeland en bracht hun eerste EP ‘Stage One’ uit. Twee jaar later werd de langspeler ‘Nitrogen’ uitgebracht. Het album ontving veel positieve reviews en werd wereldwijd opgepikt door diverse blogs en muzieksites.

In 2016 volgde een uitnodiging voor het Roadburn Festival, speelden ze op Yellowstock in België en deden een mini-tour door Duitsland en Oostenrijk.

Dit jaar wordt een tweede album uitgebracht waarop de instrumentale reis naar het onbekende verdergaat. Met veel ruimte voor nieuwe geluiden, uitgesponnen composities en onverwachte wendingen. Een eerste single ‘Hydrogen’ is inmiddels beschikbaar op Bandcamp en Spotify.

Date

Nov 02 2019

Time

19:30

More Info

Read More

Location

Gebr. De Nobel
Leiden
REGISTER
QR Code