Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Monomyth – Mantra Machine

Sinds 2011 verzetten de Hagenezen van Monomyth de grenzen van space- en stonerrock. De vijf leden van Monomyth hebben de afgelopen jaren een indrukwekkend curriculum vitae opgebouwd in bands als 35007, The Polar Exploration Ship, Gomer Pyle en Lucid. Hun live reputatie staat al enige tijd als een huis en de band speelde de afgelopen jaren door heel Europa.

In 2019 opent de band een nieuw hoofdstuk met het vierde album ‘Orbis Quadrantis’. Na twee shows in 013 (waaronder Roadburn 2013) is het hoog tijd om de heren weer uit te nodigen voor een portie instrumentale psychedelische stoner/krautrock van de bovenste plank.

SUPPORT: MANTRAMACHINE

Met sterke roots in de stoner en spacerock creëert de drie-mans formatie Mantra Machine instrumentale psychedelische jams. Een dynamische mix van zware gitaren, fuzzende bas en groovende drums ondergedompeld in gelaagde synth soundscapes.

De band maakte in 2012 een vliegende start tijdens hun debuut op het Sonic Rock Solstice festival in Engeland en bracht hun eerste EP ‘Stage One’ uit. Twee jaar later werd de langspeler ‘Nitrogen’ uitgebracht. Het album ontving veel positieve reviews en werd wereldwijd opgepikt door diverse blogs en muzieksites.

In 2016 volgde een uitnodiging voor het Roadburn Festival, speelden ze op Yellowstock in België en deden een mini-tour door Duitsland en Oostenrijk.

Dit jaar wordt een tweede album uitgebracht waarop de instrumentale reis naar het onbekende verdergaat. Met veel ruimte voor nieuwe geluiden, uitgesponnen composities en onverwachte wendingen. Een eerste single ‘Hydrogen’ is inmiddels beschikbaar op Bandcamp en Spotify.

Date

Dec 13 2019

Time

20:30

More Info

Read More

Location

Hall of Fame
Tilburg, Noord-Brabant
REGISTER
QR Code