Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Light This City

De Amerikaanse melodische death metalband Light This City komt naar Nederland. Light This City werd ruim vijftien jaar geleden opgericht in San Francisco en kan worden gezien als een zwaargewicht in de legendarische Bay Area thrash metal beweging. Frontvrouw Laura Nichols verleende een poos haar krachtige vocalen aan Heartsounds maar op 14 september komt ze met Light This City een exclusieve show doen in Nederland voor de European Bloom tour. Beter nog, dit is de allereerste keer dat Light This City op Nederlandse bodem komt spelen.

Invloeden: At The Gates, Carcass, In Flames, Testament, Dark Tranquility, Megadeth

Er zit iets in de bodem van de West Coast van de Verenigde Staten, de thrash metalbands schoten in de jaren negentig uit de grond. Toen kwam Light This City, een piepjonge band dat de nalatenschap van de legendarische Bay Area thrash combineerde met de extreme klanken van Europese death metal. Light This City werd direct getekend bij Prosthetic Records na het uitbrengen van hun debuutplaat The Hero Cycle. Opvolger Remains Of The Gods werd ontzettend goed ontvangen in de pers. Met name frontvrouw Laura Nichol, toentertijd een van de weinige metal zangeressen, werd warm onthaald en sierde meerdere keren de voorpagina’s van metal tijdschriften.  Light This City ging op tour met titanen Darkest Hour, All That Remains, Between the Buried and Me, Himsa en speelde de grootste festivals, zoals Los Angeles Murderfest 2.0, California Metalfest en New England Metal & Hardcore Festival, van de Verenigde Staten.

In 2018, na een paar jaar pauze, liet Light This City een muzikale atoombom vallen in de vorm van een vijfde album: Terminal Bloom. No bullshit, just thrash.

Date

Sep 14 2019

Time

21:30

More Info

Read More

Location

Vorstin
Hilversum
REGISTER
QR Code