Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Lesoir – Habitants

De show van Lesoir en Habitants maakt onderdeel uit van het zomerprogramma van De Pul. Je geniet deze zomer in De Pul van heerlijke muziek op een veilige manier. De zaal wordt ingericht met stoelen en bijzettafels en ten alle tijden kunnen bezoekers 1,5 meter afstand houden van elkaar. Heb je vragen over onze maatregelen? Stuur ons een mail via info@livepul.com

Lesoir
Lesoir is niet langer nieuw in het muzikale landschap van progressieve rock. De Limburgse band, opgericht in 2010, boekte de afgelopen tijd al veel successen in China en komt net terug van een tour met Riverside. De afgelopen jaren stonden zij ook al samen met The Gentle Storm, Delain, Evergrey, The Pineapple Thief en Within Temptation op het podium. Hun nieuwste album ‘Latitude’ werd geproduceerd door John Cornfield (Muse) en Bruce Soort (The Pineapple Thief) en is uitgebracht bij het Duitse label Gentle Art Of Music.

Habitants
De Nijmeegse shoegazeband Habitants, opgericht door The Gathering-gitarist René Rutten, bracht begin 2016 haar eerste nummer Meraki internationaal uit. De release was het startschot van een crowdfunding voor de financiering van het debuutalbum. Fans uit meer dan 40 landen brachten vervolgens binnen enkele dagen het bedrag bij elkaar. Het publiek was er, het album verscheen in oktober 2018 en kreeg wereldwijd direct lovende recensies.

Op One Self laat Habitants een mix van alternatieve dreampop, shoegaze en dark wave horen. Gekenmerkt door een donkere, dromerig speelse 80’s sound, vergelijkbaar met de bands uit de 4AD-stal in die tijd (Cocteau Twins en Slowdive). Zangeres Anne van den Hoogen (Rosemary & Garlic) werkte eenmaal eerder samen met The Gathering en laat bij Habitants horen dat haar dromerige, heldere vocalen verrassend goed passen bij de donkere en melancholische sfeer van de band. Met gitaargedreven soundscapes laat Habitants je ronddwalen in nieuwe werelden, kwetsbaar en krachtig, overweldigend als het sublieme.
De band bestaat verder uit gitariste/pianiste Gema Pérez, bassiste Mirte Heutmekers en drummer Jérôme Miedendorp De Bie (Drive by Wire).

Date

Jul 04 2020

Time

20:00

More Info

Read More

Location

Pul
Uden, Noord-Brabant
REGISTER
QR Code