Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Lagwagon – Fights & Fires – Five Years Later

Verplaatste show!

Jaren ‘90 skatepunk met een flinke dosis gekkigheid

Al meer dan 25 jaar is Lagwagon een begrip in de scene. Typische jaren ‘90 skatepunk met een gezond overvloedige dosis gekkigheid, muzikaal altijd ijzersterk en live shows waar de energie vanaf spat. Niet voor niets was Lagwagon de eerste band die door Fat Wreck Chords van Fat Mike (NOFX) getekend werd. Lagwagon brengt typische jaren ‘90 skatepunk met een hoop lol, sterke melodieuze muziek en live shows waar de energie vanaf spat.

In 1992 kwam het debuutalbum uit en hoewel de band nooit naar commercieel succes streefde, hebben ze met het album Let’s talk about Feelings uit 1998 een klassieker in de poppunk en moderne skatepunk afgeleverd. Hun hit May 16th zat in de soundtrack van het populaire PlayStation spel Tony Hawk’s Pro Skater 2 waardoor de cultstatus van de band wereldwijd groeide. Het succes van de band weerspiegelde de groei van het punkrockgenre in de jaren 90 waarmee ook andere uit California afkomstige bands zoals Rancid, Green Day en The Offspring doorbraken.

Fights & Fires
Dit punkkwartet uit Worcester (UK) heeft sinds de oprichting in 2008 naast drie albums, twee EPs en talloze singles zelfs een eigen hete saus uitgebracht. Vorig jaar verscheen de laatste EP van de band ‘Kebaptism’.

De band stelt eerlijkheid boven status en is niet bang om te zeggen dat bands als Status Quo en Thin Lizzy een invloed hebben op de band, naast bands als The Bronx en Rocket From The Crypt. Deze combinatie zorgt ervoor dat de band veel plezier heeft op het podium terwijl ze een chaotische rock ’n roll-geïnspireerde hardcore show geven.

Five Years Later
Wie er ooit bij was weet: een Five Years Later-show is veel meer dan alleen de refreintjes die na één keer horen in je hoofd blijven zitten. Al sinds 2001 zetten deze geboren en getogen Amersfoorters de tent op z’n kop met poppunk à la No Use for a Name en New Found Glory. Na een pauze kwam Five Years Later in 2017 terug met de ep ‘Beaufort’, geproduceerd door gitarist Robin van Loenen (ex-Destine) en gemasterd door Troy Glessner (Propagandhi, Anberlin, Neck Deep).

Date

Jun 20 2021

Time

19:30

More Info

Read More

Location

Fluor
Amersfoort, Utrecht
REGISTER
QR Code