Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Insomnium – Omnium Gatherum

Insomnium uit Finland staat al vanaf de oprichting bekend om hun ijzersterke melancholische en sfeervolle melodische metal. De kraakheldere producties in combinatie met de fantastische songwriting onderscheiden de band van de rest. Hun vorige en uitverkochte show in Doornroosje onderstreepte dat nog eens.

Het meest recente album ‘Heart Like a Grave’ bestaat in tegenstelling tot de voorganger weer gewoon uit meerdere nummers. Muzikaal bewandelt de band hetzelfde duistere pad met progressieve elementen aangevuld met doom, death en black metal. Voor velen zullen de nummers ‘Pale Morning Star’, dat tot epische hoogten stijgt, het eclectische titelnummer en ‘Neverlast’ tot de hoogtepunten behoren. Er is echter zoveel meer fraais te ontdekken. Het is wederom een absoluut topalbum van deze Finse geweldenaren. Verplichte kost voor fans van Opeth, Amorphis, Hypocrisy, Swallow the Sun en Amon Amarth.

Omnium Gatherum komt eveneens uit Finland en zijn dan ook bevriend met de heren van Insomnium. Muzikaal zijn er ook overeenkomsten, ook Omnium Gatherum maakt melodische deathmetal, maar dan een maatje agressiever. Hier ook een melancholische sfeer en prachtige melodieën. De Finse formatie weet net als Insomnium, Be’lakor, Amorphis en soortgelijke groepen veel verschillende stijlen en sferen te verwerken in pakkende tracks met prachtige structuren.

Date

Dec 02 2021

Time

20:30

More Info

Read More

Location

Doornroosje
Nijmegen
REGISTER
QR Code