Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Imperial Triumphant – Mystagogue – Ddent

Donderdag 14 november zal voor Iduna de boeken ingaan als een inktzwarte donderdag met optredens van de Amerikaanse black metalband Imperial Triumphant, het Drachtster/Utrechtse black ensemble Mystagogue en de Franse instrumentale post-doom band Ddent.

Excentriek, afwijkend maar toch gifzwarte black metal; zo kan het New Yorkse ensemble Imperial Triumphant het best omschreven worden. Gehuld in lange gewaden en gouden maskers, ongetwijfeld geïnspireerd door de Fritz Lang film ‘Metropolis’, weet het trio dezelfde dystopische sfeerbeelden als Lang’s klassieker te vertalen in hun muziek. Sinds 2005 actief is het laatste wapenfeit van Imperial Triumphant het in 2018 uitgebrachte Vile Luxury. Een plaat waarin de randen van het genre worden opgezocht en overschreden worden. Waarop invloeden uit de death- en doommetal maar ook jazz/noise moeiteloos verweven worden tot een post-apocalyptisch totalitair geheel; een beschouwende presentatie tegen de stad waar ze vandaan komen: The Big Apple in al haar chaos en vraatzucht.

Subheadliner is het Fries/Utrechtse Mystagogue. Dit duo bestaande uit W. Damiaen (Laster) en Maurice (Gnaw Their Tongues) maakt black metal zoals we het graag horen. Zwarter dan zwart, recht voor zijn raap, vies en compromisloos. Recentelijk bracht de band zijn debuutplaat ‘And The Darkness Was Cast Out Into the Wilderness’ uit waarop een donkere atmospherische black metal geluid te horen valt zoals we die kennen uit de Finse school.

Opener vandaag is de Franse post-doom band Ddent. Ddent reist voor een aantal shows met Imperial Triumphant mee en brengt zware instrumentale doom metal afgewisseld met post-rock melodieën waarin ook industrial invloeden zijn terug te horen. Ddent roept associaties op met bands als Cult of Luna, Blut aus Nord, Godflesh en Jesu maar dan absoluut in een vernieuwend jasje.

Date

Nov 14 2019

Time

20:00

More Info

Read More
Iduna

Location

Iduna
Drachten, Friesland
REGISTER
QR Code