Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Ignivomous – Tchornobog – Superstition – Taphos

Een fijne selectie van 4 uit de line-up van het Deense Kill-Town Death Fest dat binnen 24 uur was uitverkocht! Een avondvullende death metal trip die je nog lang zal bijblijven. Vier sets van elk 45 minuten.

Het Australische Ignivomous ontstond in 2006 uit de zucht van de bandleden naar loggere, meer dissonante death metal en het was daarmee een van de eerste bands binnen het subgenre. De cassette versie van hun Path of Attrition demo was binnen no time uitverkocht en werd door het cult US label Nuclear War Now! getekend dat Path of Attrition opnieuw uitbracht op vinyl, gevolgd door debuut full-length album Death Transmutation in 2008 en Sophomore Contragenesis in 2011.
Het derde album Heiroglossia,, waar naast oprichters Chris Volcano, Sean Hinds en Jael Edwards ook Lewis Fischer (Altars) en Chris Jordon (Inverloch) op te horen zijn zal dit jaar verschijnen. Rauwe death metal met wortels naar old school death metal maar duisterder en zompiger. Na 10 jaar afwezigheid terug in Europa!

Tchornobog (US) – Fallen Empire Records
Sinds 2009 is Tchornobog een introspectief voertuig, gemaakt om ontbering en vloek te omarmen voor zijn one man ship Markov Soroka, gitarist/vocalist/tenor saxofonist (Aureole, Drown, Krukh). Na de catharsis-release van het gelijknamige album in 2017 door Fallen Empire Records, gaat Tchornobog verder als driedelige outfit met een mix van black, doom en death. Line-up: Shawn Eldridge, Markov Soroka en Gina Eygenhuysen.

TAPHOS is een van de meest veelbelovende nieuwkomers uit de Deense death metal scene. Pas 4 jaar actief maar na de release van hun zeer overtuigende debuut album dat hoog scoorde in de jaarlijsten dit jaar teruggevraagd op het grote Killtown podium na een overdonderend optreden vorig jaar. Niet missen!

Een andere veelbelovende act, maar dan uit de Amerikaanse death metal scene is Superstition. Dit is de eerste keer dat je de band live kunt zien op Europese/Nederlandse bodem. Geinspireerd door old school bands als Necrovore en Possessed en in de stijl van old school (Zuid)Amerikaanse bands in het algemeen scoorde de band al snel met hun demo ‘Surging Throng of Evil’s Might’. Voorafgaand aan de tour volgt de eerste full-length. Een vette start van een lekker lange death metal avond!

Date

Sep 09 2019

Time

18:45

More Info

Read More

Location

dB's
Utrecht
REGISTER
QR Code