Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

I Am Morbid – Grave – Gruesome – Pyrexia

Met I Am Morbid en Morbidfest draait het voor David Vincent vooral om de herinnering aan Morbid Angel levend te houden. Uiteraard bestaat Morbid Angel nog steeds maar wel zonder Vincent. Bij I Am Morbid draait het om het verleden toen de Amerikaanse death metalformatie een invloedrijke rol speelde. Bij deze toer ligt de nadruk op het tweede album (volgens sommigen derde) Blessed Are The Sick wat een regelrechte klassieker is.

Ook het Zweedse Grave is een invloedrijke band te noemen. Grave is medeverantwoordelijk voor het vormgeven van die typerende Zweedse sound. Daar voegen de heren het element lomp aan toe. Daarmee staat Grave aan de wieg van wat men nu wel “caveman death metal” noemt.

Gruesome is ook geen onbekende meer. De Amerikaanse supergroep betoont eer aan één van de belangrijkste death metalbands ooit; Death. Dat doen ze op voortreffelijke wijze door originele songs te schrijven die aan het oude materiaal van Chuck Schuldiner doen denken.

Het eveneens uit Amerika afkomstige Pyrexia draait ook al heel wat jaartjes mee. Ze begonnen met brute death in het straatje van Suffocation om vervolgens veel meer de groove kant op te gaan. Beuken doet het nog steeds.

Date

Sep 27 2021

Time

17:00

More Info

Read More

Location

Baroeg
Rotterdam
REGISTER
QR Code