Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Gomer Pyle – FFOOSS

Op zaterdag 9 januari 2021 een échte Bergse double bill met stonerrockband Gomer Pyle en fuzzrock duo FFOOSS! De kaartverkoop is direct gestart.

GOMER PYLE

Na een lange periode van stilte bracht Bergse rockband Gomer Pyle afgelopen februari het derde album Before I Die I… uit. Releaseshows stonden in de planning maar het coronavirus gooide roet in het eten en zo werden alle optredens afgelast. In mei werd het album tóch gepresenteerd via een livestream vanuit Gebouw-T. Duizenden mensen keken mee. Gomer Pyle, opgericht in 1994, bestaat uit kernleden Mark Brouwer (zanger) en gitarist Mark van Loon. Before I Die I… is het eerste volwaardige album met drummer Kees Haverkamp en bassist Danny Huijgens in de gelederen. Muziekjournalist Willem Jongeneelen schreef over het nieuwe album: “Voor het eerst maken ook gevoelige pianoakkoorden deel uit van hun muziek die nog altijd elementen uit de stoner, grunge en psychedelica herbergt. Bijna vloeibare creaties worden ogenschijnlijk vanzelfsprekend afgewisseld met vuige rocksongs. Opvallend zijn de experimenten met meerstemmige zang.” Het album werd deels opgenomen in de studio van De Kift in Koog aan de Zaan en evenals vorige plaat Idiots Savants geproduceerd door Danny Gras.

FFOOSS

Neem het gewoon van ons aan. Het is vrijwel onmogelijk om niet je verstand te verliezen tijdens een FFOOSS concert. Het kamikaze-duo combineert hun liefde voor popcultuur, zelf spotten, onverbiddelijke garagerock zodat jij, zonder zorgen, kennis kan maken met je oer-driften. Wees dus niet verbaast als je opeens, met blote bovenlijf, midden in een cirkelpit staat. We hebben je gewaarschuwd. In februari 2020 bracht FFOOSS hun eerste EP “My Life As A Teenage Wanker” uit en ontving lovende kritiek van de Nederlandse media.

Date

Jan 09 2021

Time

20:15

More Info

Read More

Location

Gebouw-T
Bergen Op Zoom, Noord-Brabant
REGISTER
QR Code