Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Emma Ruth Rundle – Gold

Emma Ruth Rundle schrijft bloedmooie poëtische nummers, verpakt in slepende soundscapes die ergens tussen folk, post-rock en ambient in zitten. Minimalistisch maar tegelijkertijd doordrenkt van emoties en zware geluiden. Zowel haar veelgeprezen solowerk, als haar aandeel in de filmische post-rock van Red Sparowes en de rijke gitaarwaas van Marriageszorgen steevast voor kippenvel. Als laatste stop van haar tour – waarbij ze opende voor onder andere het Japanse Mono, Deafheaven en Russian Circles – doet zij deze exclusieve Nederlandse show bij het PAARD op 3 oktober.

—————————————-

De Rotterdamse band met ex-The Devil’s Blood leden produceren een inktzwarte hybride van post-punk, doomrock, shoegaze en psych. Maar het zijn de dromige vocalen van Milena Eva, co-founder en frontvrouw, die je haren rechtop laten staan. GOLD bracht haar debuutalbum ‘Interbellum’ uit in 2012 op het Duitse cultlabel Ván Records. Het album werd opgevolgd door ‘No Image’ maar de band behaalde hun grootste succes met het ijzersterke album ‘Optimist’.

Afgelopen jaar debuteerde GOLD hun vierde album ‘Why Aren’t You Laughing?’ in een vol Patronaat op Roadburn Festival 2019. Voor deze plaat werkte de band samen met producer Jaime Gomez Arellano (Paradise Lost, Grave Pleasures). Dit resulteerde in mix van hypnotische gothic vibes met lage gitzwarte gitaarlijnen.

Date

Oct 03 2019

Time

20:00

More Info

Read More

Location

Paard
Den Haag
REGISTER
QR Code