Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Geoff Tate (ex-Queensrÿche) (Empire 30th anniversary)

Het geluid dat je hoort en de vibratie die je voelt, is Geoff Tate en zijn band! Vrijdag 11 september, iets meer dan 30 jaar later, komt Geoff Tate naar De Bosuil om de 30e verjaardag van Empire te vieren. Uitgebracht in augustus 1990, bracht het album zes singles voort (“Empire”, “Silent Lucidity”, “Best I Can”, “Jet City Woman”, “Another Rainy Night” en “Anybody Listening?”) En is het best verkochte album van Queensryche tot nu toe met een verkoop van meer dan drie miljoen exemplaren en behaalde een triple-platinastatus. Geoff en de band – momenteel bestaande uit Kieran Robertson op gitaar, Jack Ross op bas, Scott Moughton op gitaar en Felix Bohnke op drums – zullen alle elf nummers van het album back-to-back in zijn geheel uitvoeren.

En om het helemaal over de top te gooien, worden de komende shows afgetrapt met een volledige uitvoering van Queensryche’s tweede studioalbum, Rage for Order, nog een juweeltje van elf nummers met de singles “Gonna Get Close to You”, “The Whisper” “en” Walk in the Shadows. ” Kerrang! tijdschrift noemde het een van de “100 beste heavy metal albums aller tijden.” Dat klopt, zowel “Rage for Order” als “Empire” allemaal in één nacht!

Queensryche is vier keer genomineerd voor een Grammy en hun muziek is vertoond in drie speelfilms. In 2006 bracht de band Operation: Mindcrime II uit, een brandend vervolg op hun originele verhaal uit 1988 van “Rock, Revenge and Redemption.” De band zou snel gaan touren door beide albums in hun geheel back-to-back uit te voeren in een ongelooflijke theatrale presentatie. Het spektakel zou worden vastgelegd op Mindcrime at the Moore, een dubbele cd / dvd-release die zo populair was dat de dvd zou debuteren op nummer 1 in de Billboard’s Top Music dvd-chart en uiteindelijk de gouden status zou bereiken. Kort na de release van die enorm succesvolle set, zou Queensryche in 2007 nog een juweeltje uitbrengen met de titel Sign of the Times: The Best of Queensryche, met 17 carrière-omvattende nummers, waaronder zeven Top 10-hits met een deluxe Collector’s Edition met twee cd’s die vijftien zeldzame en niet eerder uitgebrachte opnamen toegevoegd. Later dat jaar bevond de band zich in de herfst van de veelgeprezen Heaven and Hell Tour met wijlen de geweldige Ronnie James Dio, Tony Iommi, Geezer Butler en Vinny Appice samen met andere speciale gasten zoals Alice Cooper.

Multi-platinum verkopende, Grammy-genomineerde singer/songwriter Geoff Tate is vooral bekend door zijn meer dan 30 jaar als zanger van progressive metal band Queensrÿche. Samen verkochten ze wereldwijd meer dan 25 miljoen albums en speelden ze in meer dan 50 verschillende landen. Geoff Tate staat te boek als een van de beste zangers en tekstschrijvers die ooit actief zijn geweest in het genre en er wordt dan ook in zeer veel nummers naar hem en zijn voormalige band verwezen.

Dit concert stond eerder gepland voor september 2020.
Reeds gekochte tickets blijven geldig.

Date

Oct 03 2021

Time

21:00

More Info

Read More

Location

Bosuil
Weert, Limburg
REGISTER
QR Code