Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Focus – Scarlet Stories

Bijna een halve eeuw oud en nog altijd is Focus ‘alive & kicking’! Begin dit jaar is er zelfs  – voor het eerst sinds 2012 – een volledig nieuw album van de legendarische band verschenen: Focus XI.

Met een volstrekt unieke vorm van progressieve rock manifesteerde Focus zich in de eerste helft van de zeventiger jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde exportproduct van de Nederlandse popmuziek. De hoofdzakelijk instrumentale hits ‘Hocus Pocus’, ‘House Of The King’ en ‘Sylvia’ hebben zich als tijdloos bewezen. Albums als ‘Moving Waves’, ‘Focus 3’ en ‘Hamburger Concerto’ staan te boek als monumentaal.Tot op de dag van vandaag tourt en oogst Focus grote waardering tot ver buiten onze landsgrenzen. Niet de minsten, Dave Grohl, Rush en Marillion om er een paar te noemen, zijn fan van deze pioniers van de progressieve rock. ‘Zware jongens’ als Opeth en Enslaved beschouwen Focus zelfs als een van hun belangrijkste inspiratiebronnen.

Nike gebruikte de wereldhit ‘Hocus Pocus’ in de commercial tijdens het WK voetbal in 2010. Hetzelfde nummer is bovendien te horen in de remake van de Amerikaanse sciencefiction-actiefilm ‘RoboCop’.

Foto: Rens Plaschek

Scarlet Stories (semi-akoestisch)

Scarlet Stories schildert met hun eclectische en unieke stijl bloedrode verhalen geïnspireerd door onder meer progressieve rock, heavy metal, film soundtracks, doom en ambient. Van origine in semi-akoestische vorm, maar inmiddels ook als zeskoppige band. In deze volledige bezetting werd recent het langverwachte eerste album ‘Necrologies’ uitgebracht, dat werd opgenomen met topproducer Joost van den Broek (o.a. Kovacs, Navarone, Anneke van Gierbergen’s VUUR). Hiermee grossiert de band in lovende recensies. NRC noemt de plaat “een sfeervol prachtdebuut”.

Deze avond brengt Scarlet Stories de verhalen in hun meest pure, semi-akoestische vorm. Met zang van Lisette van den Berg (ook bekend van Ayreon en Karmaflow), gitaar en loopstation door Bram te Kamp en Sophie Ansems op viool. Het ene moment fragiel en rustig, dan weer intens, passievol en rauw!

Date

Dec 14 2019

Time

21:00

More Info

Read More

Location

Bolwerk
Sneek, Friesland
REGISTER
QR Code