Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Focus

Dit concert (oorspronkelijke datum 1 mei en daarna 22 oktober 2020) is opnieuw vanwege het coronavirus verplaatst naar donderdag 15 april 2021. Gekochte kaarten blijven geldig. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht.

Focus bestaat 50 jaar en viert dit bijzondere jubileum met een twee lange sets omvattend optreden in Gebouw-T. Nog altijd is de legendarische band ‘alive & kicking’ en wordt er onvermoeibaar rond de wereld getourd.

Met een volstrekt unieke vorm van progressieve rock manifesteerde Focus zich in de eerste helft van de zeventiger jaren als het succesvolste en meest gewaardeerde exportproduct van de Nederlandse popmuziek. De hoofdzakelijk instrumentale hits ‘Hocus Pocus’, ‘House Of The King’ en ‘Sylvia’ hebben zich als tijdloos bewezen. Albums als ‘Moving Waves’, ‘Focus 3’ en ‘Hamburger Concerto’ staan te boek als monumentaal.

Het zijn niet de minsten die hun grote waardering voor Focus hebben uitgesproken. Dave Grohl, Rush en Marillion, om er een paar te noemen, zijn fan van de pioniers van de progressieve rock. ‘Zware jongens’ als Opeth en Enslaved beschouwen Focus zelfs als een van hun belangrijkste inspiratiebronnen.

Nike gebruikte de wereldhit ‘Hocus Pocus’ in de commercial tijdens het WK voetbal in 2010. Hetzelfde nummer is bovendien te horen in de remake van de Amerikaanse sciencefiction-actiefilm ‘RoboCop’ en komt ook voor in de in 2020 te verschijnen animatiefilm ‘Onward’.

Bezetting:
Thijs van Leer – Hammond orgel, dwarsfluit & zang
Menno Gootjes – gitaar
Udo Pannekeet – basgitaar
Pierre van der Linden – drums

Focus (oorspronkelijke datum vrijdag 1 mei) is vanwege het coronavirus verplaatst naar donderdag 22 oktober. Gekochte kaarten blijven geldig. Kaartkopers ontvangen persoonlijk bericht.

Date

Apr 15 2021

Time

20:30

More Info

Read More

Location

Gebouw-T
Bergen Op Zoom, Noord-Brabant
REGISTER
QR Code