Lords of Metal
Arrow Lords of Metal

Ferocious Dog – Drunken Dolly – Maggie’s Flock

Dit zeskoppige folkpunk moster uit Nottingham heeft dezelfde maatschappelijke opvattingen als Robin Hood en de strijdbaarheid van The Clash. Muzikaal zijn ze volgens eigen zeggen beïnvloed door bands als Levellers, Stone Roses, The Dubliners, Rage Against The Machine, The Pogues, Dropkick Murphys, Bob Marley en The Specials.

De muzikanten van Ferocious Dog observeren, net als hun genoemde muzikale helden, politieke en sociale misstanden met een kritische blik en delen hun ongenoegen daarover in bevlogen muziek en songteksten. Daarbij is de band ook op andere maatschappelijke terreinen actief, zo organiseren ze bijvoorbeeld food drops samen met lokale voedselbanken in plaatsen waar ze optreden.

Ferocious Dog

In England heeft de band het op eigen houtje geschopt tot de premier league van de Engelse zalen en festivals, waar o.a. Glastonbury werd getrakteerd op hun unieke mix van folk, punk, ska en rock met een show die bol staat van oprechte bevlogenheid en passie. Ook in Nederland is Ferocious Dog na optredens op onder andere Lowlands en Paaspop hard op weg een gevestigde naam in het clubcircuit en op festivals te worden, mede dankzij shows die steevast een bonte mix van bijvoorbeeld kantoorpikken, hanekammen, hockeymeisjes, corporate lullen, anarchistpunkers, black metalfans en dronkaards aan het dansen krijgt.

Drunken Dolly (support)

Met hun energieke show vol punk, folk en meerstemmige samenzang, staat Drunken Dolly bekend om samen met hun vrienden van het ‘Drunken Dolly Drinking Team’ te zorgen dat menig tapinstallatie leeg wordt gedronken en een groot feest gegarandeerd is. Hun vrienden van Ferocious Dog hebben deze gangmakers voor hun eigen festival ‘Dogfest’ naar Engeland gehaald en inmiddels hebben ze ook daar laten zien dat Drunken Dolly feesten en drinken is.

Maggie’s Flock (support)

Maggie’s Flock is een zeskoppige kudde uit Nijmegen en Arnhem die stevige folkrock speelt. Ze spelen een repertoire van eigen nummers met thema’s als drank, moord en chaos. Fijne meestompers met een flinke scheut Celtic folk!

Date

Jan 23 2020

Time

19:30

More Info

Read More

Location

Luxor Live
Arnhem
REGISTER
QR Code